Preşedintele Israelului, declaraţii despre o posibilă ocupaţie a Fâşiei Gaza

Preşedintele israelian Isaac Herzog a declarat că ar putea fi nevoie ca o „forţă foarte puternică” să rămână în Gaza în viitorul apropiat pentru a împiedica reapariţia grupului militant Hamas după război, însă preşedintele american Joe Biden a avertizat că ocuparea Gaza ar fi „o mare greşeală”.

„Dacă ne retragem, atunci cine va prelua controlul? Nu putem lăsa un vid. Trebuie să ne gândim care va fi mecanismul; sunt multe idei care sunt aruncate în eter”, a declarat Herzog într-un interviu acordat FT publicat ieri, citat de Reuters. „Nimeni nu va dori să transforme din nou acest loc, Gaza, într-o bază teroristă”, a adăugat el.

Herzog a declarat pentru FT că guvernul israelian discută multe idei despre modul în care va fi condusă Gaza după ce se va încheia războiul şi a adăugat că a presupus că Statele Unite şi „vecinii noştri din regiune” vor avea o anumită implicare în ordinea de după conflict.

Biden a declarat miercuri că i-a spus clar premierului israelian Benjamin Netanyahu că o soluţie cu două state este singura cale de a rezolva conflictul israeliano-palestinian şi că ocuparea Gaza ar fi „o mare greşeală”.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI