În cadrul acţiunilor de prevenire a absenteismului şcolar în primele două săptămâni de şcoală

Peste 200 de adolescenţi, legitimaţi de poliţişti

În primele două săptămâni ale noului an şcolar 2023/2024, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava au desfăşurat acţiuni menite să prevină absenteismul şcolar şi implicarea tinerilor în acte antisociale şi ilegale. Aceste eforturi au implicat, de asemenea, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, precum şi lucrători de jandarmi.

Aflăm că acţiunile au acoperit întreg judeţul, cu accent pe unităţile de învăţământ şi zonele adiacente, şi au avut drept obiectiv prevenirea consumului de alcool, tutun şi substanţe interzise, combaterea faptelor violente şi reducerea abandonului şi absenteismului şcolar. Pe parcursul acestor activităţi, au fost verificate 25 de unităţi de alimentaţie publică din apropierea şcolilor, cu scopul de a se asigura că nu se comercializează produse interzise minorilor, conform legislaţiei în vigoare.

Ni s-a precizat că un aspect deosebit de important al acestor acţiuni a fost legitimarea a peste 200 de elevi, care au fost identificaţi în apropierea unităţilor de învăţământ sau în locaţii de alimentaţie publică şi în zonele limitrofe. În cazurile de absenteism şcolar, poliţiştii au transmis informări scrise către şcolile respective, pentru a se lua măsurile administrative corespunzătoare.

„Cu toate că au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cazurile de abateri, principalul obiectiv al acţiunii a fost conştientizarea adolescenţilor cu privire la importanţa respectării legilor şi a educaţiei în dezvoltarea şi viitorul lor. Poliţiştii au participat, de asemenea, la întâlniri cu părinţii, unde au discutat aspecte legislative referitoare la dezvoltarea copiilor şi au distribuit pliante şi ghiduri de prevenire” am fost informaţi.

„Aceste acţiuni vor continua în perioada următoare, având ca scop reducerea abandonului şi absenteismului şcolar, şi implicit reducerea riscului infracţional şi victimizării minorilor. Poliţiştii transmit încă o dată sfaturi esenţiale pentru siguranţa adolescenţilor, inclusiv evitarea consumului de alcool şi substanţe interzise şi atenţie sporită în interacţiunile cu străinii şi pe mediul online” ne-a transmis IPJ Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI