Nouă acţiune poliţienească pentru identificarea şoferilor care circulă sub influenţa alcoolului sau a drogurilor

Într-o acţiune intensivă desfăşurată timp de trei zile, poliţiştii din judeţul Suceava au aplicat peste 500 de sancţiuni în valoare totală de 320.000 de lei în cadrul acţiunii „Blocada”. Au fost implicaţi peste 200 de poliţişti care au urmărit prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă şi prevenirea accidentelor rutiere, în special pe fondul consumului de alcool şi droguri. Aflăm că poliţiştii au folosit „toate mijloacele disponibile” pentru a identifica şoferii care s-au urcat la volan după consumul de alcool sau droguri.

În perioada 14-16 septembrie a.c., au fost suspendate 60 de permise de conducere şi 35 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost aplicate 573 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 323.300 de lei, pentru abateri la regimul rutier şi pentru acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

În plus, poliţiştii au intervenit la 187 de evenimente şi au constatat 93 de infracţiuni, ceea ce a dus la arestarea a 7 persoane pentru săvârşirea unor infracţiuni.

„Deşi acţiunea a avut şi o componentă preventivă, de informare şi responsabilizare a participanţilor la trafic”, au fost identificaţi din nou şoferi care au consumat alcool şi s-au urcat la volan. Într-un caz, un bărbat de 25 de ani a fost identificat la volanul unui autoturism cu o concentraţie de alcool de 0,68 mg/l în aerul expirat. El a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.

În conformitate cu Legea nr. 213/2023, care prevede că şoferii care conduc sub influenţa alcoolului sau a stupefiantelor şi provoacă accidente cu deces nu vor mai putea beneficia de suspendarea executării pedepsei, Poliţia Suceava face un apel către toţi conducătorii auto să evite cu orice preţ consumul de alcool sau droguri înainte de a se urca la volan. Poliţia îndeamnă sucevenii să respecte regulile de circulaţie, să nu se urce la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor şi să fie conştienţi de comportamentul lor pe şosea care poate să aibă consecinţe grave asupra siguranţei rutiere şi vieţilor altor participanţi la trafic. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI