General Construct şi Loial Impex vor amenaja punctul de operare aeronautică de la Câmpulung Moldovenesc

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că a semnat contractul de încredinţare a lucrărilor de construcţie a punctului de operare aeronautică de la Câmpulung Moldovenesc, câştigătoarea licitaţiei fiind asocierea firmelor General Construct SRL şi Loial Impex SRL.

Şeful executivului judeţean a reamintit că Ministerul Afacerilor Interne a achiziţionat elicoptere de intervenţie pentru situaţii de urgenţă, iar unul dintre ele este pregătit să opereze pe raza judeţului Suceava.

Gheorghe Flutur a precizat că CJ Suceava, din surse proprii, a alocat 8,3 milioane de lei pentru amenajarea unei zone de 5.500 mp în municipiul Câmpulung Moldovenesc, unde se vor construi un hangar pentru adăpostea elicopterului, o pistă specială pentru elicoptere, birouri pentru administrarea punctului, dotarea cu instalaţii speciale şi împrejurimi.

Contractul are un termen de 18 luni, 5 luni pentru proiectare şi 13 pentru execuţie, iar încredinţarea se face în baza unei licitaţii.

Elicopterul SMURD urmează să deservească cu prioritate zona de munte a judeţului Suceava, zone izolate, greu accesibile şi unde e nevoie de scurtare a timpului de deplasare a pacienţilor.

Preşedintele CJ a precizat că terenul a fost pus la dispoziţie de Primăria Câmpulung Moldovenesc, iar proiectul are toate avizele şi intră în linie dreaptă pentru execuţie. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI