„Balastiere de partid”

Partidul Verde – filiala judeţeană Suceava ne-a informat că, în opinia sa, creşterea explozivă a numărului balastierelor de pe râurile României reprezintă un atentat la sursele de apă potabilă şi la biodiversitate.

Potrivit acestuia, mare parte din aceste balastiere sunt ilegale sau nu respectă legile şi contractele – „dovadă, amenzile de zeci de milioane pe care le plătesc an de an «întreprinzătorii» din domeniu”.

„Dar cea mai mare problemă pe care o are România este că nu există o lege clară care să apere viaţa râurilor şi a vieţuitoarelor din râuri de avântul acestui tip de afaceri. Şi nici dreptul comunităţilor la apa din râuri, fântâni, din pânza freatică, şi aşa ameninţată de seceta prelungită” subliniază Dan Acibotăriţă, preşedintele sucevean al Partidului Verde.

„Judeţul Suceava are exemple de balastiere, pe care noi, verzii suceveni, le numim «balastiere de partid», sunt aducătoare de venituri partidelor de la guvernare, iar dacă vorbim de Suceava, aici liberalii sunt campioni.

De asemenea cerem autorităţilor să întreprindă urgent controale la toate balastierele şi staţiile de sortare agregate din România şi să ia măsuri drastice acolo unde găsesc nereguli.

Susţinem ca toate balastierele ilegale să fie desfiinţate, iar cei care le-au operat obligaţi să refacă mediul distrus pe banii lor” transmite Dan Acibotăriţă. (D.L.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI