Acuzaţiile formulate împotriva lui Russell Brand sunt „foarte grave şi îngrijorătoare”

Foto: FB/Russell Brand

Downing Street a descris acuzaţiile de agresiune sexuală formulate de patru femei împotriva comediantului şi actorului britanic Russell Brand drept „foarte grave şi îngrijorătoare”, relatează DPA/PA Media.

Russell Brand, în vârstă de 48 de ani, este vizat de acuzaţii de viol, agresiune şi abuz emoţional, fapte care ar fi fost comise între 2006 şi 2013, perioadă în care lucra pentru BBC, Channel 4 şi juca în filme la Hollywood, fiind la apogeul carierei sale.

Brand neagă vehement acuzaţiile, care includ şi învinuiri de comportament abuziv şi prădător, şi a declarat într-un mesaj video că toate relaţiile lui au fost „consensuale”.

Purtătorul de cuvânt oficial al premierului britanic Rishi Sunak a declarat: „Acestea sunt acuzaţii foarte grave şi îngrijorătoare. Met Police a transmis oricărei persoane care crede că a fost o victimă a unui atac sexual să vină în faţă pentru a sta de vorbă cu ofiţerii. (…) Prim-ministrul a spus clar că hărţuirea nu are ce căuta nicăieri, indiferent de loc”.

BBC, Channel 4 şi compania de producţie Banijay UK, care a cumpărat Endemol, producătoarea emisiunilor spin-off „Big Brother” găzduite de Brand, au lansat anchete interne referitoare la comportamentul lui Brand în timp ce acesta lucra în cadrul programelor lor. Downing Street a solicitat BBC şi Channel 4 să prezinte „în mod transparent” rezultatele anchetelor interne asupra lui Brand.

Acuzaţiile, detaliate într-o anchetă comună a Times, Sunday Times şi Dispatches de la Channel 4, includ afirmaţiile unei femei care susţine că a fost agresată sexual în timpul unei relaţii de trei luni cu Brand, când ea avea 16 ani şi încă era la şcoală. O altă femeie a afirmat că a fost violată de Brand în locuinţa lui din Los Angeles.

Într-un mesaj video postat online înainte de publicarea acuzaţiilor, Brand a declarat că se confruntă cu o „litanie de atacuri extrem de sfruntate şi agresive”. „În mijlocul acestei litanii de atacuri uluitoare, mai degrabă baroce, sunt şi câteva acuzaţii foarte serioase, pe care le resping în mod absolut”, a spus el.

 În timpul carierei sale de comediant, în TV şi în filme, în Marea Britanie şi apoi în SUA, Russell Brand s-a remarcat prin repetatele sale escapade, prin dependenţa de alcool şi de heroină, prin scurta sa căsătorie cu cântăreaţa pop Katy Perry şi prin tendinţa de a se lăuda cu numeroasele sale cuceriri feminine, conform AFP.

În ultima vreme, el a făcut declaraţii anti-vaccin şi anti-mainstream media pe canalul său de Youtube, care are peste 6 milioane de abonaţi, şi pe contul său de pe reţeaua X (fostă Twitter), cu peste 11 milioane de abonaţi.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI