DSVSA – controale la blocurile alimentare din creşe, grădiniţe, unităţi şcolare, dar şi din facilităţi after school

> Inspectorii sanitari veterinari vor suspenda sau interzice activitatea blocurilor alimentare şi a cantinelor care nu respectă condiţiile de igienă sau în care nu au fost remediate deficienţele constatate anterior, atrage atenţia directorul executiv dr. Mihai Sorin Voloşeniuc

Până pe 20 octombrie, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava evaluează modul de îndeplinire a cerinţelor de siguranţa alimentelor şi de igienă a spaţiilor, facilităţilor şi echipamentelor destinate preparării şi servirii mesei în creşe, grădiniţe şi unităţi de învăţământ cu program normal sau în cele care funcţionează în regim after school, semiinternat sau internat.

Echipe ale DSVSA şi ale reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean verifică dotarea cu facilităţi şi echipamente a blocurilor alimentare; igiena şi întreţinerea spaţiilor de prelucrare şi depozitare a alimentelor; lista furnizorilor de produse alimentare acceptaţi; modul de păstrare a materiilor prime şi a hranei, cât şi cel de curăţare şi dezinfectare periodică a spaţiilor în cauză.

Potrivit dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, director executiv al DSVSA, sunt urmărite, de asemenea, condiţiile de sănătate şi igienă a personalului care manipulează alimentele, aplicarea măsurilor de protejare împotriva animalelor indezirabile şi eficienţa programelor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, dar şi felul în care sunt eliminate subprodusele nedestinate consumului uman, precum şi deşeurile nealimentare.

Şeful DSVSA Suceava subliniază că, în cazul în care, în urma controalelor efectuate, vor fi identificate produse alimentare preparate fără respectarea condiţiilor de igienă sau alimente care nu se încadrează în parametrii de calitate şi siguranţă, inspectorii sanitari veterinari vor dispune, „în regim de urgenţă, măsuri de retragere din consum a acestora, precum şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale, conform legislaţiei”.

„Inspectorii DSVSA vor proceda la suspendarea temporară sau la interzicerea desfăşurării activităţii blocurilor alimentare sau cantinelor, în cazul în care se constată că acestea nu respectă condiţiile de igienă sau nu au remediat deficienţele constatate cu ocazia controalelor anterioare” atrage atenţia dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, director executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI