Primăria Suceava a comandat studiul pentru determinarea deplasărilor de teren de la Liceul Filadelfia

> „Vrem să luăm decizii în cunoştinţă de cauză” a declarat primarul Ion Lungu, menţionând că se vor face lucrări de consolidare a versantului – „dacă va fi cazul”

Primăria Municipiului Suceava a semnat un contract de servicii în vederea realizării studiului privind deplasările pe orizontală şi verticală a terenului din imediata apropiere a Liceului Filadelfia, afectat serios după căderile masive de zăpadă de la începutul lunii aprilie.

„După multe insistenţe am reuşit, în cele din urmă, să semnăm un contract de servicii, cu domnul profesor Dorel Plătică de la Iaşi, pentru a face un studiu cu deplasările orizontale şi verticale în zona Liceului Filadelfia, acolo unde au fost acele probleme” a subliniat Ion Lungu.

Valoarea studiului este de 58.000 de lei fără TVA, documentaţia urmând a fi predată mu-nicipiului Suceava în 30 de zile.

„Vrem să luăm decizii în cunoştinţă de cauză. În acelaşi timp, se fac demersuri pentru cei de la Filadelfia, să se poată lucra în siguranţă acolo. Trebuie să cunoaştem ce se întâmplă exact cu acest versant; însă, după cum s-a putut observa, nu au mai fost probleme în zonă. Sper ca, din ceea ce rezultă din expertiză, să putem trage concluzii şi să luăm deciziile cele mai potrivite, vizavi de lucrările de consolidare a versantului – dacă va fi cazul” a explicat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Conf. dr. Dorel Plătică din Iaşi, unul dintre cei mai buni experţi în domeniul construcţiilor civile, a întocmit şi expertiza blocului de locuinţe de pe strada Rarău din cartierul Burdujeni, în care s-a produs explozia de pe 5 decembrie 2022, contractul negociat fiind în valoare de 35.000 de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI