Aeroportul Suceava trebuie să-şi extindă platforma de îmbarcare/debarcare

> De asemenea, CJ Suceava cere oraşului Salcea să facă un schimb de teren

 Consiliul Judeţean Suceava urmează să aprobe în şedinţa de miercuri o solicitare către oraşul Salcea prin care să fie aprobată trecerea unei suprafeţe de teren de 1,3 hectare din proximitatea Aeroportului Suceava din domeniul public al oraşului Salcea în domeniul public al judeţului Suceava, urmând ca judeţul Suceava să transmită oraşului Salcea o suprafaţă de teren echivalentă în proximitate.

Potrivit raportului Arhitectului şef al judeţului, proiectul de hotărâre privind solicitarea trecerii din domeniul public al oraşului Salcea în domeniul public al judeţului Suceava a unui teren în suprafaţă de 13.076 mp este necesar şi legal ca urmare a solicitării Regiei Autonome „Aeroportul Ştefan cel Mare-Suceava”, care arată necesitatea extinderii platformei 1 pe care parchează aeronavele comerciale, având în vedere creşterea traficului aerian din ultimii ani şi faptul că modernizarea infrastructurii aeroportului contribuie la îmbunătăţirea nivelului de siguranţă în conformitate cu cerinţele naţionale şi internaţionale şi a nivelului de performanţă cerut în furnizarea de servicii de aeroport la cel mai eficient raport cost/performanţă/.

Totodată, se precizează că CJ Suceava face această solicitare arătând că are posibilitatea să transmită oraşului Salcea o suprafaţă echivalentă, situată în afara gardului perimetral, pentru ca suprafaţa de păşune a oraşului să nu fie diminuată.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa, anunţa în decembrie 2022, la lansarea bazei Wizz Air de la Suceava că va deveni o prioritate extinderea platformei de îmbarcare/debarcare, întrucât cele două avioane Wizz Air ocupă aproape 40% din actuala platformă care a fost proiectată pentru patru avioane mari şi două mici. (N.B.)

Un comentariu

  1. Spliff says:

    Dar de ce nu poate Salcea sa dezvolte partea din aeroport propusa si sa beneficieze de veniturile generate din exploatare?
    Nu va mai lasati prostiti. Sa-si faca CJ aeroport in spate la.Metro daca vor…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI