Sindicaliştii din educaţie vor să facă mitinguri în centrul Sucevei:

Mutăm greva generală în stradă!

Preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, Giani Leonte, a declarat marţi seara că greva generală a continuat şi în cursul zilei de 23 mai 2023, într-un procent mai mare decât în ziua de luni.

„Practic, în peste 98,5% din unităţile şcolare din judeţ, unităţi în care avem membri de sindicat, a fost greva generală. Deşi există presiuni, mulţi nehotărâţi au avut curaj să lupte alături de noi. Felicităm colegii noştri (…) care s-au alăturat grevei generale. Din nou, atragem atenţia asupra prevederilor Art. 176. alin. (1) din Legea Dialogului Social (L367/2022) care prevede: «Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă fapta persoanei care, prin ameninţări ori prin violenţe, împiedică ori obligă un angajat/lucrător sau un grup de angajaţi/lucrători să participe la grevă ori să muncească în timpul grevei»” a transmis Giani Leonte.

El a mai anunţat că miercuri, la sediul FSLI, din Bucureşti, va avea loc o şedinţă comună a liderilor celor două federaţii reprezentative din învăţământul preuniversitar (FSLI şi FSE Spiru Haret) la care sunt invitaţi să participe prim-ministrul Nicolae Ciucă, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, ministrul Muncii, Marius Budăi şi ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Giani Leonte a mai declarat că a solicitat Primăriei municipiului Suceava autorizarea ca în perioada 25 – 31 mai 2023, personalul din învăţământ să îşi manifeste public nemulţumirile pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, Suceava.

„Dacă în şcoală nu suntem vizibili, atunci mutăm greva generală în stradă! Am pornit cu toţii la o luptă. Ştim că vom fi victorioşi având asupra noastră arma victoriei: unitatea şi solidaritatea! Durata grevei depinde doar de încrâncenarea Guvernului şi de refuzul de a ne acorda drepturile. Noi vrem să facem educaţie de calitate. Sperăm să-şi dorească şi Guvernul! Împreună putem face diferenţa! Să rămânem uniţi şi să încurajăm solidaritatea! Mai uniţi ca niciodată!” a transmis Giani Leonte. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI