Campionatul Naţional de Qwan Ki Do pentru copii şi juniori

Sportivii Clubului HE PAI Suceava s-au întors victorioși de la Bacău

În zilele de 6 şi 7 mai 2023, la Sala Sporturilor „Narcisa Lecușanu” din Bacău, s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Qwan Ki Do pentru copii (7-12 ani) şi juniori (13-15 ani), probele de Song Luyen (tehnică sincron cu partener) şi Giao Dau (luptă competitională), organizat de Departamentul Qwan Ki Do din cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale (FRAM), sub egida Ministerului Sportului.

Întrecerea a reunit o largă participare la nivel naţional, la competiţie fiind înscrişi 535 de sportivi de la 30 de cluburi din România.

Clubul sportiv „He Pai” Suceava s-a clasat pe locul întâi ca număr de sportivi participanți, fiind selecționați 45 sportivi cu vârsta cuprinsă între 7 şi 15 ani să participe la cele două probe, Song Luyen și Giao Dau.

La premiere, reprezentanţii clubului sucevean au fost chemați pe podium la majoritatea categoriilor de concurs, obţinând 7 premii întâi, 7 premii doi și 8 premii trei. Ca o dovadă suplimentară a bunei lor pregătiri, o parte dintre sportivi au fost pe podium la ambele probe, fiind astfel în onoranta poziție de dublu campion național.

„La această ediţie, clubul nostru s-a remarcat prin cel mai mare număr de participanţi, din cei peste 500 de sportivi, 45 fiind ai noştri. Pentru a ajunge să participe la o competiție, un copil trebuie să fie prezent la antrenamente, nu tocmai ușoare, să învețe lucruri noi, uneori destul de complicate, să muncească, să transpire, să facă febră musculară, să se lupte cu diverse tentații, să-și caute permanent motivația, pentru ca, în final, să fie selecționat și să reprezinte clubul din care face parte la o competiție de nivel național, unde va concura cu cei mai buni sportivi din țară.

Suntem mândri de rezultatele obţinute şi aşteptăm cu nerăbdare următoarele competiţii. În acelaşi timp, trebuie să rămânem echilibraţi şi să nu uităm că artele marţiale sunt mai mult decât un sport care se practică câţiva ani şi atât. Artele marţiale sunt o cale, nu uşoară, pe care cu cât mergi mai mult, cu atât beneficiile sunt mai mari. Practicarea artelor marţiale aduce o contribuţie esenţială în dezvoltarea fizică, intelectuală şi emoţională a copiilor şi, ca orice formă de educaţie, durează toată viaţa”, a declarat Vo Su Ovidiu Zegrea, instructorul Clubului „He Pai”. 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI