Duminică, la Suceava,

Retro Parada Primăverii 2023

Pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava se va desfășura duminică, 14 mai, Retro Parada Primăverii, un eveniment devenit deja tradiţional în municipiul reşedinţă de judeţ.

Întâlnirea iubitorilor şi colecţionarilor de vehicule de epocă se desfăşoară sub egida Retromobil Club România și este organizată pe plan local de Retromobil Club Suceava în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava.

Retro Parada Primăverii 2023 este un eveniment care se organizează în mai multe oraşe din ţară, în lunile aprilie şi mai. La Suceava, expoziția Retro Parada Primăverii 2023 va avea loc între orele 10:00-14:00, sosirea participanţilor pe Esplanada Casei de Cultură fiind programată pentru ora 9:30. Intrarea va fi din strada Nicolae Bălcescu vizavi de magazinul Denis. De la ora 12.00 va avea loc  premierea participanţilor.

De la ora 14:00 va avea loc Parada autovehiculelor de epocă pe străzile din zona centrală a municipiului reşedinţă de judeţ.

 „Pentru participare este necesară înscrierea prin mesaj telefonic / whatsapp la numarul 0745117443 sau pe messenger pe pagina Retromobil Suceava. Mesaj va conţine numele participantului, marca maşinii, anul de fabricaţie şi numărul de înmatriculare. Dacă  un participant are  mai multe maşini, va specifica pentru fiecare marca, anul de fabricaţie şi numărul de înmatriculare. Vor participa doar maşinile care sunt înscrise şi care au o vechime de minim 30 ani.

Dacă ştiţi că maşinile voastre mai lasă câte o pată de ulei la staţionare, vă rugam să vă aduceţi un carton pentru a proteja locaţia.

La sosire vă rugăm să respectaţi indicaţiile a organizatorilor referitoare la locul de parcare autoturismelor în timpul expoziţiei.

Datorită faptului că expoziţia de maşini se desfăşoară într-o zonă pietonală, din motive de siguranță pentru participanţi şi vizitatori, îi rugăm pe expozanţi să evite deplasarea autoturismelor între orele 10.00-14.00.

Vom avea si premii speciale din partea sponsorilor noștri: Gamar, SUCT, Mateo Rustic Construct, Kalman Distriubution cărora le mulţumim mult”, ne-a asigurat Iulian Todirică, preşedintele Filialei Suceava a Retromobil Club România.

 

Primele Dacii fabricate la Piteşti alături de Jaguar, Mercedes şi Volvo

Pe lângă tradiţionalele maşini la care, în anii Epocii de Aur, aveau acces oamenii de rând, cum ar fi Dacia 1300, Aro, Trabant, Wartburg sau Moskvich, vor putea fi admirate şi fotografiate de cei prezenţi şi mărci rare, precum Singer, Volvo, VW Beetle, Opel, MG Gentry, Mercedes, Jaguar etc.

Aşa cum am aflat de la Iulian Todirică, preşedintele Filialei Suceava a Retromobil Club România, Retro Parada Primăverii va aduna în centrul municipiului Suceava, în cadrul primului eveniment din acest an dedicat pasionaţilor de maşini de epocă din judeţ, peste 60 de retromobile din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, dar sunt aşteptaţi şi posesori de maşini de epocă şi din judeţe mai îndepărtate cum ar fi Vrancea, Vaslui sau Bacău. Unele dintre ele au mai putut fi admirate şi la ediţiile trecute, dar vor fi şi multe noutăţi pentru că „numărul pasionaţilor de maşini de epocă este tot mai mare. În ultimul an, în judeţ avem omologate cel mai mare număr de autoturisme de la înființarea Retromobil Club Suceava, majoritatea fiind Mercedes, dar vor fi şi multe ale autovehicule interesante aparţinând unor producători foarte cunoscuţi în lume. La ediția din acest an vor participa doar maşinile care sunt înscrise în circulaţie, sunt atestate sau în curs de atestare ca vehicul istoric şi care au o vechime de minimum 30 de ani”, a precizat Iulian Todirică.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI