Prefectul a cerut, la Bilca, măsuri pentru evitarea tragediilor din zona canalelor şi acumulării de apă a microhidrocentralei

Prefectul Alexandru Moldovan a discutat ieri, la Bilca, cu primarul comunei, cu reprezentanţii operatorului economic, ai poliţiei, ITM şi cei ai ISU, despre măsurile care pot şi trebuie să fie adoptate astfel încât tragedii ca cea petrecută acum o săptămână în urmă, când un băieţel a murit înecat în canalul microhidrocentralei să nu se mai repete.

Prefectul a propus, pe de o parte, ca operatorul economic să monteze camere de supraveghere şi să găsească soluţii pentru a limita accesul spre canalele de scurgere, dar şi organizarea unei campanii de conştientizare a pericolului la care se expun cei care intră în zona acestor canale sau a acumulării.

 „Acest eveniment tragic de neacceptat nu este singular, din declaraţiile edilului comunei este doar ultimul dintr-un şir de 13 decese petrecute în împrejurări similare de-a lungul anilor cărora, din varii motive, nu li s-a acordat atenţia cuvenită la momentul respectiv” a spus prefectul.

El a menţionat că nu este datoria lui să cerceteze evenimente şi să stabilească vinovăţii, dar că, în calitate de prefect, trebuie să reacţioneze atunci când un accident repetat se transformă într-o situaţie de urgenţă.

„Situaţiile de urgenţă, cu rare excepţii, pot fi prevenite, şi toţi cei prezenţi la această discuţie au fost de acord că în cazul de faţă se pot adopta măsuri preventive” a spus prefectul.

El a apreciat că este de datoria agentului economic de a adopta măsuri care să împiedice sau măcar să limiteze pe cât este posibil accesul spre zonele canalelor de aducţiune, semnalizând adecvat şi foarte vizibil pericolul la care se expun cei care încalcă interdicţiile.

„Sunt convins că solicitarea mea de monitorizare video permanentă a acestor canale va fi analizată cu toată seriozitatea de către managementul companiei, care va trebui să prezinte în proxima şedinţă a CJSU, concret, ce măsuri tehnice va adopta” a mai declarat Moldovan.

Prefectul a mai declarat că, pe de altă parte, va fi alături de administraţia locală, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi de cei ai cultelor religioase în campania de informare pe care a propus-o, de conştientizare a copiilor în special, prin care va trebui să se explice pe înţelesul tuturor pericolele la care se supun în momentul în care intră în zona acestor canale sau a acumulării de apă a microhidrocentralei. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI