Reconstrucţie sau demolare

> Acestea sunt cele două variante pentru scara de bloc din Burdujeni afectată recent de o explozie, în urma unei acumulări de gaz natural

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a fost finalizată expertiza tehnică la blocul unde recent s-a produs o explozie, fiind două soluţii, dintre care una de reconstrucţie a scării afectate, iar a doua de demolare.

În ceea ce priveşte soluţia de reconstruire a scării de bloc avariate a fost întocmit un dosar întreg, a arătat primarul.

Potrivit acestuia, expertul spune că pe scara de bloc învecinată, respectiv scara D, unde peretele este comun, e nevoie de intervenţii, dar pe cealaltă parte a scării de bloc care nu a fost afectată locatarii ar putea să revină.

Primarul a spus că aceste studii vor fi oferite ISC şi ISU, care vor lua o decizie.

„Vreau să vedem valoarea reconstrucţiei scării de bloc” a declarat Ion Lungu, care a menţionat că încă nu poate spune ce se va întâmpla în cazul acestei scări. Dar crede că soluţia ar fi de reconstrucţie a scării de bloc, care presupune reabilitări făcute pas cu pas, potrivit documentaţiei depuse de expert.

Edilul-şef a menţionat că apartamentele din bloc sunt proprietate privată şi că municipalitatea nu are cum să asigure finanţarea pentru reconstrucţie. Dar că va încerca să obţină în acest sens finanţare guvernamentală.

„Aceşti oameni nu au până la urmă nicio vină. Primăria, eu, ca primar, domnul preşedinte Flutur, Prefectura, ne vom zbate ca să-i ajutăm. Evident că oamenii nu au bani să construiască din nou acest bloc, iar până la urmă nu au nicio vină că acel domn a uitat gazul deschis şi a explodat” a arătat Ion Lungu.

Edilul-şef a adăugat că, şi dacă toţi proprietarii erau asiguraţi, nu se putea ajunge din despăgubiri la suma necesară reconstruirii scării de bloc. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI