Sâmbătă, 13 mai a.c.

Muzeul Naţional al Bucovinei va marca „Noaptea Muzeelor”

> La Cetatea de Scaun, începând cu ora 18, va avea loc un recital susţinut de duetul instrumental „Ars Nova”

„Noaptea Muzeelor” va fi marcată în acest an de Muzeul Naţional al Bucovinei prin deschiderea pentru vizitare a următoarelor obiective: Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean, Hanul Domnesc şi Muzeul de Ştiinţele Naturii.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). „Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor” ni s-a precizat.

Muzeul Naţional al Bucovinei va puncta manifestarea „Noaptea Muzeelor”, sâmbătă, 13 mai 2023, prin deschiderea pentru vizitare a Muzeului de Istorie, Cetăţii de Scaun, Muzeului Satului Bucovinean, Hanului Domnesc şi Muzeului de Ştiinţele Naturii.

Cu această ocazie, la Cetatea de Scaun, începând cu ora 18, va avea loc, un recital susţinut de duetul instrumental „Ars Nova”, format din Raul Valentin Chiş (vioară) – concert maestru al Filarmonicii „George Enescu” din Botoşani, şi Johannes Raimund Onesciuc (pian), profesor de pian la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Cei care vor ajunge la Cetatea de Scaun vor putea audia lucrări instrumentale solo (pian, vioară), precum şi duete (vioară-pian) dintre cele mai cunoscute ale compozitorilor W.A. Mozart, L.W. Beethoven, F. Kreisler, V. Monti, J. Massenet, C. Porumbescu.

Program de vizitare

La Muzeul Satului Bucovinean programul de vizitare este între orele 10 – 20.

> Intrarea vizitatorilor este gratuită între orele 18 – 20.

> Ultima intrare, ora 19:15.

La Muzeul de Istorie, programul de vizitare este între orele 10 – 24.

> Intrarea vizitatorilor este gratuită între orele 18 – 24.

> Ultima intrare, ora 23:15.

La Muzeul de Ştiinţele Naturii programul de vizitare este între orele 10 – 24.

> Intrarea vizitatorilor este gratuită între orele 18 – 24.

> Ultima intrare, ora 23:15.

La Hanul Domnesc programul de vizitare este între orele 10 – 24.

> Intrarea vizitatorilor este gratuită între orele 18 – 24.

> Ultima intrare ora 23:15.

La Cetatea de Scaun programul de vizitare este între orele 10 – 24.

> Intrarea vizitatorilor este gratuită între orele 18 – 24.

> Ultima intrare, ora 23:15. (N.B.) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI