Pomenirea acad. Zoe Dumitrescu-Buşulenga – Monahia Benedicta şi vernisajul expoziţiei Horea Paştina

Vineri, 5 mai 2023, s-au împlinit 17 ani de când acad. Zoe Dumitrescu-Buşulenga – Monahia Benedicta a trecut la cele veşnice. Potrivit dorinţei testamentare, a fost înmormântată în cimitirul Mănăstirii Putna. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, la ora 19:30 a fost săvârşită slujba parastasului de către părintele stareţ al mănăstirii, arhim. Melchisedec Velnic, alături de un sobor de preoţi de la mănăstire, înconjurat de oameni de cultură, credincioşi şi de obştea monahală.

Manifestările comemorative au continuat sâmbătă, 6 mai 2023. În sala „Dan Hăulică” a Centrului Cultural „Mitropolit Iacob Putneanul”, s-a deschis expoziţia de pictură a lui Horea Paştina, cu titlul „Argint e pe ape şi aur în aer”. Vernisajul a fost făcut de domnul Sever Voinescu, cel care a susţinut apoi o conferinţă cu titlul „Cel care ascultă şi priveşte. Despre exerciţiul filocalic al picturii lui Horea Paştina”. A urmat lansarea volumului „Ascult şi privesc” de Horea Paştina, ediţia a treia, volum prezentat de scriitorul Adrian Alui Gheorghe, care semnează şi prefaţa.

Expoziţia va fi deschisă până la 15 octombrie 2023. (Monah AMBROZIE GAVRILĂ; Foto: Protos. TIMOTEI TIRON, Mănăstirea Putna)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI