Activitatea de voluntariat a tinerilor ortodocşi suceveni a fost  apreciată la nivel european

Activitatea Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Suceveni (ATOS) a fost apreciată în cadrul Galei Proiectelor Europene pentru anul 2022 organizată la 26 ianuarie, la Bruxelles, de Asociaţia Femeilor Europei.

Potrivit preotului Justinian Remus A. Cojocar, cu multă muncă, în anul 2022, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni a beneficiat de o finanţare de 5.000 euro pentru achiziţionarea materialelor educativ-recreative necesare activităţilor şi proiectelor tinerilor.

„Am fost apreciaţi pentru activitatea noastră de voluntariat şi felicitaţi pentru efortul tinerilor care au stat timp de 65 de zile consecutiv în Vama Siret şi în Gara Burdujeni – Suceava, fiind de mare folos autorităţilor şi Arhiepiscopiei noastre în ajutorarea refugiaţilor care au fugit din calea războiului” a spus pr. Cojocar.

El a vorbit în faţa celor prezenţi la această gală despre activitatea ATOS şi a scos în evidenţă efortul deosebit al Bisericii Ortodoxe Române, care a pus la dispoziţie mănăstirile, casele parohiale şi alte clădiri pentru cazarea refugiaţilor subliniind faptul că au fost caravane întregi de tiruri cu ajutoare ce au plecat în Ucraina, iar mii de slujitori şi credincioşi ai Patriarhiei Române s-au implicat cu multă jertfă şi dragoste în ajutorarea refugiaţilor.

În sala de festivităţi au fost prezenţi sute de membri ai Asociaţiei Femeilor Europei, funcţionari şi oameni de bine din toată Europa, membri ai comunităţii româneşti, iar Gala s-a bucurat de participarea preşedintelui Asociaţiei Femeilor Europei, Niovi Kyriazakou şi a comisarului pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

„Ne bucurăm bucurăm de faptul că am găsit multă deschidere la Bruxelles. Am simţit aprecierea lor pentru România şi Biserica Ortodoxă Română. Sunt promisiuni ferme de continuare a colaborării noastre. Sunt mândru de tinerii asociaţiei! Cinste lor!” a transmis preotul Cojocar. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: