O femeie din Câmpulung Moldovenesc a plătit 20.000 de lei unui bărbat care o şantaja cu publicarea unor imagini indecente

> Bărbatul a fost prins la ieşirea din ţară şi arestat preventiv pentru hărţuire şi şantaj

Un bărbat de 33 de ani a fost arestat pentru hărţuire şi şantaj, după ce a constrâns o femeie să-i dea 20.000 de lei.

În data de 31 decembrie 2022, o femeie din municipiul Câmpulung Moldovenesc a depus o plângere la Poliţie prin care arăta că a fost constrânsă – prin ameninţări cu acte de violenţă şi publicarea de imagini compromiţătoare – de un bărbat de 33 ani să-i dea suma de 20.000 lei. Femeia i-a plătit-o în trei tranşe.

De asemenea, bărbatul de 33 ani a trimis prietenului femeii mai multe fotografii în care aceasta era în ipostaze indecente, folosind un cont de pe o aplicaţie informatică.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, în data de 21 ianuarie a.c. în baza mandatelor de percheziţie domiciliară solicitate de unitatea de parchet şi emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, poliţiştii au efectuat trei percheziţii domiciliare, fiind ridicate mai multe medii de comunicare (telefoane mobile) de pe care pot fi administrate probe şi dispozitive sau medii de stocare a datelor electronice pe care pot fi memorate fişiere electronice compromiţătoare pentru femeie, fotografii, alte înscrisuri sau bunuri care au servit la săvârşirea infracţiunilor.

Bărbatul de 33 ani nu a fost găsit la domiciliu, el sustrăgându-se cercetărilor. În acest sens, având în vedere aceste aspecte, poliţiştii au emis un mandat de aducere pe numele său şi au solicitat darea în consemn prin procedurile judiciare specifice.

În data de 26 ianuarie 2023, în jurul orei 18:00, bărbatul de 33 ani a fost depistat pe sensul de ieşire din ţară în PTF Borş unde s-au deplasat poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale – Poliţia Câmpulung Moldovenesc, ocazie cu care mandatul de aducere a fost pus în aplicare.

Faţă de bărbatul de 33 ani a fost continuată urmărirea penală şi dispusă reţinerea lui pe o perioadă de 24 de ore, după care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Bărbatul a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava. Cercetările sunt continuate de poliţişti sub supravegherea şi coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc sub aspectul săvârşirii infracţiunilor „şantaj” şi, respectiv, „violarea vieţii private”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: