Ucraina insistă ca Occidentul „să-şi sporească substanţial” livrările de armament

 Ucraina le-a cerut ieri aliaţilor săi occidentali „să-şi sporească substanţial” livrările de armament pentru ca armata sa să poată face faţă trupelor ruse, adresându-se în special unui număr de 12 ţări, între care Germania şi Turcia, care dispun de tancuri Leopard pe care Kievul le solicită în mod constant, relatează AFP. „Lansăm un apel către toate statele partenere care au furnizat deja sau au în vedere furnizarea de ajutor militar, cerându-le să-şi sporească substanţial contribuţia”, solicită într-un comunicat comun miniştrii apărării şi de externe, Oleksii Reznikov, respectiv Dmitro Kuleba.

Cei doi miniştri solicită celor 12 ţări, între care Turcia – care se prezintă ca mediator în conflict – şi Germania – care întârzie să răspundă cererilor Kievului, conform ucrainenilor – să furnizeze tancuri Leopard 2 cât mai curând posibil, „una dintre cele mai presante şi urgente nevoi” pentru armata ucraineană.

Acest apel survine în ajunul unei reuniuni cruciale a Grupului de Contact pentru Ucraina la Ramstein, în Germania, pentru coordonarea în continuare a ajutorului destinat Kievului într-un moment în care armata rusă îşi aruncă forţele în bătălia de la Bahmut (est).

Ajutorul militar internaţional trebuie „să fie adus la un nou nivel de calitate”, pledează cei doi miniştri ucraineni.

În acest stadiu, „Rusia păstrează un avantaj cantitativ substanţial în materie de trupe, arme şi echipamente militare”, susţin ei, în pofida ajutorului financiar şi militar deja foarte important din partea Occidentului pentru Ucraina. „Facem apel la toate aceste ţări şi la alte ţări cu capacităţi corespunzătoare să se alăture iniţiativei de creare a unei coaliţii internaţionale de tancuri pentru a sprijini Ucraina”, au îndemnat Reznikov şi Kuleba.

Cei doi miniştri au declarat că „garantează” că Ucraina „va utiliza aceste arme într-un mod responsabil şi exclusiv în scopul protejării integrităţii teritoriale a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional”.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: