Programul „Crăciun în Bucovina” s-a încheiat în comuna Râşca

La Slătioara, în comuna Râşca, vineri, în ajunul Anului Nou pe stil vechi, Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Iarnă a încheiat programul „Crăciun în Bucovina 2022 – 2023”.

Au fost prezente următoarele formaţii: Urşii de la Bogdăneşti, Ceata de la Boroaia, Cerbul de la Corlata, Ansamblul folcloric „Străjerii” din Dolheştii Mici, Grupul folcloric „Obcina Stânişoarei” din Mălini, Formaţia de Urşi de la Vadu Moldovei, Formaţia de obiceiuri de iarnă de la Ostra, Formaţia de obiceiuri de iarnă Râşca şi Ansamblul „Izvoarele Borcutului” Borca, judeţul Neamţ.

„Programul «Crăciun în Bucovina» din acest an este peste cel din 2019, anul dinaintea debutului pandemiei. Este foarte important că am reuşit să depăşim perioada cu restricţii fără ca aceste obiceiuri şi tradiţii să aibă de suferit. Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural «Bucovina», sprijină formaţiile şi grupurile din toate zonele etnofolclorice pentru menţinerea obiceiurilor şi tradiţiilor specifice sărbătorilor de iarnă aşa cum doar în Bucovina se întâmplă.

Am văzut oameni veniţi nu doar din comună sau din judeţ, ci şi din judeţele învecinate, din întreaga ţară şi chiar din diaspora, care au spus cu emoţie că îşi doresc ca aceste evenimente să continue” a declarat, la eveniment, Niculai Barbă, vicepreşedinte al CJ Suceava.

Pe scenă au urcat grupuri folclorice, foarte mulţi tineri, alături de părinţii şi bunicii lor.

„Vom continua. Vom avea în vedere ca aceste evenimente să fie incluse şi în programele anilor viitori” a subliniat Niculai Barbă. (D.L.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI