Municipiile Suceava şi Câmpulung Moldovenesc vor cumpăra autobuze şi microbuze electrice prin PNRR

…dar şi comunele Ciocăneşti, Dumbrăveni, Zvoriştea

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat că a semnat 62 de noi contracte de finanţare prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar contractele au fost încheiate între autorităţile publice locale din 60 de unităţi administrativ-teritoriale şi Ministerul Dezvoltării şi au o valoare totală de 1.122.717.481,28 lei.

Între localităţile care au încheiat contracte sunt municipiile Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, precum şi comunele Ciocăneşti, Dumbrăveni şi Zvoriştea.

Proiectele vizează atât înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziţionarea de vehicule nepoluante, cât şi asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziţionarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

Până în prezent, prin cele trei componente ale PNRR, au fost semnate 1.074 contracte de finanţare, în valoare totală de 9.336.053.076,98 de lei, a precizat ministrul.

Astfel, pentru municipiul Suceava contractul semnat este în valoare de 114,4 milioane de lei şi vizează achiziţia de autobuze electrice pentru transport metropolitan.

Municipiul Câmpulung Moldovenesc a primit finanţare de 14,6 milioane de lei pentru transport public nepoluant.

Comuna Ciocăneşti va achiziţiona un autobuz nepoluant pentru transport public având asigurată suma de 3,5 milioane de lei.

Comunei Dumbrăveni i s-a alocat suma de 3,5 milioane de lei pentru achiziţia de microbuze nepoluante pentru transport public în Dumbrăveni şi Siminicea, iar comuna Zvoriştea primeşte tot 3,5 milioane de lei pentru microbuze nepoluante pentru transport public în Zvoriştea şi Zamostea. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI