Primăria Suceava va asigura cazarea familiilor evacuate după explozia din Burdujeni

> Totodată, Primăria va oferi ajutoare financiare pentru reparaţiile maşinilor avariate şi înlocuirea geamurilor sparte de la alte apartamente

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, luni, că în urma exploziei care a avut loc la blocul nr.139 de pe str. Rarăului nr. 4, unde au fost afectate scările D şi E, a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Suceava unde s-a stabilit asigurarea cazării celor 28 de familii de la cele două scari afectate în cele 16 apartamente libere ale Primăriei şi în 12 spaţii închiriate în apartamente libere din oraş scoase la închiriere sau la hotelurile din zonă.

De asemenea, s-a decis să fie acordate ajutoare financiare de urgenţă persoanelor evacuate, sinistrate, pentru nevoi curente, respectiv hrană sau îmbrăcăminte.

Totodată, se vor acorda ajutoare financiare de urgenţă proprietarilor de la celelalte blocuri învecinate care au geamuri sparte la apartamente sau la balcoane şi se vor acorda ajutoare financiare de urgenţă pentru repararea autoturismelor avariate de suflul exploziei.

Ion Lungu a mai spus că la faţa locului sunt echipe mixte de la Primărie, respectiv de la Poliţia Locală, Serviciul de Protecţie Civilă, Direcţia de Asistenţă Locală care inventariază pagubele şi discută despre varianta cazării cu cetăţenii afectaţi.

„Municipalitatea va asigura şi costurile cu utilităţile la apartamentele primăriei şi la locuinţele închiriate” a mai spus primarul.

El a precizat că Hotărârea Comitetului local pentru Situații de Urgenţă a fost validată şi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, urmând să fie convocat Consiliul Local al Municipiului Suceava într-o şedinţă de îndată pentru a aproba decizia CJSU Suceava.

„Suntem alături de cetăţenii care au avut de suferit din cauza acestei explozii. Vrem să le oferim condiţii de normalitate privind cazarea şi viaţa de zi cu zi în perioada urmatoare” a spus Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI