Inspectorii sanitari veterinari suceveni au declanşat campania de controale premergătoare Sărbătorilor de iarnă

> Echipe mixte vor verifica abatoarele în care sunt sacrificaţi porcii, unităţile de tranşare, unităţile de procesare a cărnii şi târgurile de animale

Pentru asigurarea unui grad ridicat de protecţie a consumatorilor, având în vedere că în perioada Sărbătorilor de iarnă creşte consumul de alimente, în special de carne de porc, în scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare, precum şi pentru prevenirea răspândirii virusului pestei porcine africane, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava intensifică controalele oficiale în unităţile înregistrate sau autorizate sanitar veterinar din judeţ.

Anunţul este făcut de directorul adjunct dr. Dănuţ Corneanu, potrivit căruia echipe mixte vor verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitar veterinare în abatoarele în care sunt sacrificaţi porcii, în unităţile de tranşare, unităţile de procesare a cărnii, în târgurile de animale, cât şi în târguri şi expoziţii. De asemenea, verificări vor fi făcute în pieţele agroalimentare, unităţile de comercializare a produselor alimentare de origine animală, adică în carmangerii, măcelării, magazine alimentare, supermarketuri şi hypermarketuri, în unităţile de alimentaţie publică, de tipul restaurantelor, pensiunilor turistice, dar şi în depozite alimentare şi frigorifice, în unităţile de comercializare a peştelui, în patiserii şi în laboratoare de patiserie şi de cofetărie.

„Accent se pune pe verificarea condiţiilor de igienă, conformităţii documentelor însoţitoare, menţinerii lanţului termic, pe asigurarea trasabilităţii, etichetarea şi marcarea corespunzătoare a produselor” subliniază adjunctul şefului instituţiei sanitare veterinare sucevene.

Potrivit dr. Dănuţ Corneanu, în acţiunile de control efectuate DSVSA colaborează şi cu celelalte autorităţi competente de la nivel local şi judeţean, respectiv cu Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean şi primăriile sucevene. Totodată, în această perioadă controale comune sunt organizate cu structurile Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI