Şeful ISU Suceava: Explozia s-a produs în dormitorul apartamentului nr. 8

Şeful ISU Suceava, col. Costică Ghiaţă, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că explozia dintr-un apartament din Burdujeni a fost generată de o acumulare foarte mare de gaz metan, fiind afectate vecinătăţi pe o raza de 20 de metri.

Potrivit lui, pompierii au fost anunţaţi la ora 4:04 şi au ajuns la faţa locului la ora 4:11, timp în care au parcurs cei 7 km.

Explozia s-a produs în dormitorul apartamentului nr. 8 de la etajul doi al blocului 139, scara E.

Potrivit col. Ghiaţă, în urma exploziei au rezultat pagube materiale importante atât în scara unde a fost explozia, cât şi la scara alăturată. De asemenea, au mai fost afectate vecinătăţile pe o rază de 20 de metri, respectiv un punct termic şi o clădire de locuit; au fost afectate de suflul exploziei şi 22 de autoturisme parcate în vecinătatea blocului.

Iniţial au fost transportaţi la spital trei răniţi, din care unul în stare gravă, iar ulterior au mai fost transportate la spital alte două persoane rănite. Echipele de intervenţie au evacuat din cele două scări de bloc 35 de persoane care au fost chestionate privind starea de sănătate, fiind asigurată în permanenţă la faţa locului asistenţa medicală şi prim-ajutor calificat.

Potrivit col Ghiaţă, cauza probabilă de producere a exploziei, neurmată de incendiu, stabilită de o comisie, a fost o acumulare de gaze combustibile prin scăpări de gaze de la instalaţia interioară a apartamentului.

Evenimentul s-a produs în dormitorul apartamentului în momentul acţionării întrerupătorului pentru aprinderea luminii.

Şeful ISU Suceava a menţionat că s-a acumulat o cantitate foarte mare de gaz care a generat deflagraţia în momentul acţionării întrerupătorului.

El a spus că urmează să se stabilească exact de unde a provenit scăparea de gaz natural, precizând că centrala termică – amplasată pe balconul bucătăriei împreună cu aragazul – a fost verificată în anul 2019 şi trebuia reverificată în 2021, atenţionând că este importantă verificarea tuturor instalaţiilor potrivit programării. (N.B.) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI