Adjunctul şefului Vămii Cernăuţi, suspectat de luare de mită pentru a facilita transporturile de cereale şi alte mărfuri

Locuinţa şi locul de muncă al adjunctului şefului Vămii Cernăuţi au fost percheziţionate; el este suspectat de luare de bani şi riscă până la 6 ani de închisoare.

Potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei citat de Bucpress.eu, conducerea Vămii Cernăuţi şi a altor două birouri vamale sunt suspectate de luare de mită pentru întocmirea documentaţiei transporturilor de cereale şi altor mărfuri.

Astfel, oficiali de rang înalt de la vămile Kiev, Lvov şi Cernăuţi ar fi promis reprezentanţilor companiilor agricole vămuirea „fără probleme” a transporturilor de produse agricole care urma să fie exportate în ţări ale Uniunii Europene.

Totodată, aceştia sunt acuzaţi că au cerut bani şi de la antreprenorii care importau în Ucraina bunuri ce urma să fie vândute în reţelele comerciale din ţară.

Potrivit comunicatului Serviciului de Securitate, zilnic, oficialii de rang înalt primeau câteva sute de mii de grivne. Iar în cazul în care antreprenorii refuzau să plătească, „erau create obstacole artificiale cu refuzuri birocratice în timpul procedurilor vamale privind transportarea produselor”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: