Judeţul Suceava este pe locul 16 la înregistrarea sistematică a imobilelor

> Suprafaţa totală de 63.542,18 ha aferentă lucrărilor de înregistrare sistematică încheiate reprezintă 7,43% din suprafaţă totală a judeţului > În 12 comune vor fi reluate procedurile de achiziţie publică pentru înregistrarea sistematică la nivel de întreagă unitate administrativ-teritorială

Până la 30 octombrie a.c., lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor au fost finalizate în două unităţi administrativ-teritoriale din judeţ. Este vorba despre comunele Moara şi Mănăstirea Humorului, care au făcut obiectul proiectului „Cesar”. Aşa se arată într-o informare a Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI), semnată de directorul executiv Vasile Mocanu, conform căreia, la această dată, în derulare sunt lucrările de înregistrare sistematică „la nivel de întreagă unitate administrativ-teritorială” în zece comune, adică în Drăgoieşti, Frătăuţii Noi, Iacobeni, Poiana Stampei, Pojorâta, Sadova, Şcheia, Stulpicani, Suceviţa şi Vama.

Potrivit sursei citate, pe 20 noiembrie, la nivelul întregii ţări, erau înregistrate în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF), 5.227.752 de imobile, reprezentând o medie de 127.506 de imobile pe judeţ. În acest clasament, judeţul nostru se situează pe poziţia a XVI-a, cu un total de 133.308 de imobile. Suprafaţa totală de 63.542,18 ha aferentă lucrărilor de înregistrare sistematică încheiate reprezintă 7,43% din suprafaţa totală a judeţului nostru.

„La fel ca în restul ţării, şi în judeţul Suceava se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor la nivel de întreagă unitate administrativ-teritorială, cât şi la nivel de sectoare cadastrale” se arată în informarea OJCPI Suceava. Din cele 114 de unităţi administrativ-teritoriale, 22 sunt incluse în proiectul major „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Încă 90 de unităţi administrativ-teritoriale sunt eligibile finanţărilor anuale pentru contractarea lucrărilor la nivel de sectoare cadastrale.

„Orice primărie eligibilă poate accesa finanţările anuale puse la dispoziţie de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru unităţi administrativ-teritoriale care doresc să înceapă sau să continue lucrările de cadastru pe sectoare cadastrale” accentuează sursa citată. Conform acesteia, din cele 24 de unităţi administrativ-teritoriale incluse în proiecte de înregistrare sistematică la nivel de întreagă unitate administrativ-teritorială, în 12 urmează, „în perioada imediat următoare, reluarea de către ANCPI a procedurilor de achiziţie publică”. În cauză sunt comunele Cornu Luncii, Dorneşti, Dumbrăveni, Fântânele, Grăniceşti, Ilişeşti, Păltinoasa, Pătrăuţi, Satu Mare, Stroieşti, Udeşti şi Vereşti.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: