Pentru a se evita supraaglomerarea la ghişee

Sucevenii cărora le expiră permisul auto sunt îndemnaţi să se programeze în vederea preschimbării

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, apreciază că Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto funcţionează în continuare „în regim de avarie”; dar este încrezător că situaţia se va îmbunătăţi. În context el a transmis sucevenilor care trebuie să-şi preschimbe permisul auto să se programeze din timp, pentru a se evita supraaglomerarea ghişeelor.Pentru a se evita supraaglomerarea la ghişee

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, în perioada 14 – 18 noiembrie a.c., au fost efectuate 326 de înscrieri de autovehicule pentru prima dată în România, 471 transcrieri ale certificatului de înmatriculare în cazul schimbării proprietarului şi 199 radieri auto din evidenţe ca urmare a schimbării proprietarului, la cererea proprietarului, în cazul dezmembrării, furtului, exportului. De asemenea, au fost atribuite 232 de autorizaţii de circulaţie provizorie şi plăci pentru vehiculele care au fost înregistrate provizoriu pentru definitivarea documentelor în vederea înmatriculării definitive, pentru dealeri autorizaţi etc.

În aceeaşi perioadă, au susţinut proba teoretică în vederea obţinerii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 537 de persoane, în timp ce 223 de candidaţi au susţinut proba practică de traseu, fiind examinaţi de cei trei examinatori din cadrul SPCRPCÎV Suceava şi un examinator din cadrul structurii de la Galaţi.

Prefectul Alexandru Moldovan a recunoscut că la acest serviciu funcţionarea este, în continuare, „în regim de avarie”.

„Am acţionat permanent pe două planuri: solicitarea sprijinului altor structuri similare din ţară şi demersuri în vederea ocupării, în marja cadrului legal existent, a posturilor vacante din structura serviciului. Pot anunţa că situaţia la structura de permise şi examinări se va îmbunătăţi simţitor, pe lângă cei trei examinatori ai serviciului cu care lucrăm acum vor fi încadraţi încă patru, unul din data de 5 decembrie şi ceilalţi trei din data de 15 decembrie. De asemenea, la structura de înmatriculări a fost completat efectivul cu un ofiţer de poliţie venit prin transfer de la structura similară din judeţul Neamţ” a spus prefectul.

El a arătat că sunt create premisele ca, de la începutul lunii ianuarie 2023 să fie micşorat simţitor decalajul existent acum între data susţinerii examinării teoretice şi momentul susţinerii probei de traseu. „În continuare, facem demersuri în vederea ocupării celor 13 funcţii vacante existente la nivelul serviciului, 10 dintre acestea fiind suplimentate urmare a solicitărilor pe care le-am făcut către conducerea Ministerului Afacerilor Interne” a spus Moldovan.

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023, în ţară expiră peste 450.000 de permise!

Prefectul a făcut un apel către toţi posesorii de permise de conducere a căror valabilitate administrativă va expira în lunile următoare ca să se programeze din timp în vederea preschimbării, pentru a evita supraaglomerarea la ghişeele serviciului.

De menţionat este că, în urma unei analize efectuate la nivelul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, a rezultat că în perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate administrativă pentru peste 450.000 de permise de conducere, la nivel naţional, aceste documente fiind emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013.

Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, Prefectura Suceava a transmis posesorilor de permise de conducere aflaţi în această situaţie să solicite preschimbarea lor înainte de expirarea valabilităţii administrative, parcurgând următorii paşi:

> efectuarea programărilor online pe site-ul www.drpciv.ro; > achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, reţeaua de staţii SelfPay, online – Ghişeul.ro sau Drpciv.ro secţiunea servicii online – plăţi, mandat poştal etc.); > pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fişa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plăţii taxei); > prezentarea la sediu conform programării.

Prefectura reaminteşte că, potrivit prevederilor în vigoare, obţinerea unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă se face cu obligativitatea depunerii fişei medicale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: