Patru noi cetăţeni de onoare ai comunei Vama

> Este vorba despre Dana Mihaela Jianu, Tudor Tomna, Letiţia Orşivschi Heiser şi Liviu Giosan

CL Vama, respectiv primarul comunei, Nicolai Baltag, a acordat recent patru titluri de cetăţeni de onoare ai localităţii. „Cei răsplătiţi cu recunoaşterea în acest mod a meritelor deosebite de către întreaga comunitate locală sunt patru personalităţi cu rezultate profesionale de excepţie la nivel naţional şi internaţional. Este vorba despre medicii Dana Mihaela Jianu şi Tudor Toma, şi despre profesorii Letiţia Orşivschi Heiser şi Liviu Giosan” am aflat dintr-un material postat de Comuna-Vama.info.

Am aflat că medicul Dana Mihaela Jianu este doctor în ştiinţe medicale, inventatoare şi inovatoare în domeniul chirurgiei estetice şi plastice regenerative. În clinica pe care a înfiinţat-o în anul 1994, au fost realizate numeroase intervenţii de succes, inclusiv premiere româneşti, precum primul implant mamar siliconic, prima operaţie de hernie ce nu necesită internare, primele reconstrucţii mamare cu ţesut adipos şi primele augmentări mamare prin areolă.

Medicul Tudor Toma este un reputat pneumolog, care a iniţiat tratamente noi pentru pacienţii cu emfizem. După ce a lucrat 7 ani în România, a plecat în Marea Britanie şi şi-a finalizat teza de doctorat la Londra. Este membru al Colegiului Regal al Medicilor din Marea Britanie, iar din 2007 activează ca medic consultant respirator şi conferenţiază la reuniuni internaţionale în domeniul tratamentelor endoscopice pentru emfizem.

Prof. Letiţia Orşivschi Heiser este specialist în artă textilă şi decorativă, fondatoarea şi managerul Muzeului Oului Vama –Bucovina, care reuneşte peste 15.000 de ouă decorate din diferite colţuri ale lumii.

Prof. Liviu Giosan este geolog, doctor în oceanografie al Universităţii de Stat din New York. În prezent este cercetător în cadrul Woods Hole Oceanographic Institution din SUA, unde se studiază impactul fenomenelor naturale asupra dezvoltării sau colapsului civilizaţiilor umane, dar şi rolul societăţilor umane în schimbarea Pământului, pe baza unor reconstrucţii din depozitele marine continentale.

„Autorităţile locale din comuna Vama au apreciat că activitatea internaţională a celor patru personalităţi ale căror destine se intersectează şi cu cel al comunităţii vămene reprezintă un motiv pe deplin justificat pentru care respectul faţă de realizările dumnealor să fie consfinţit şi oficial, prin acordarea de către conducerea comunei a titlurilor de cetăţeni de onoare” se precizează în material.

Primarul Nicolai Baltag a spus în cadrul şedinţei CL că noii deţinătoriai titlurilor de onoare sunt „personalităţi de excepţie, care aduc cinste comunei Vama”, că vămenii sunt mândri de activitatea lor şi au dorit ca, „prin acordarea acestor titluri să arate recunoştinţa şi respectul faţă de valoarea profesională şi umană a celor patru personalităţi”. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: