David Arcip, în lotul Under-13 al României

Colegiul Tehnic al Federaţiei Române de Tenis a anunţat pe 14 noiembrie componenţa loturilor naţionale pentru sezonul competiţional 2022-2023. La nivelul lotului masculin Under-13, doi jucători din judeţul Suceava vor reprezenta România în competiţiile internaţionale. După evoluţiile foarte bune din acest an, când a fost în lotul Under-12, fălticeneanul David Arcip, locul 2 în ierarhia naţională, cu 8.231de puncte, legitimat la Clubul sportiv Lechner Tennis School din Braşov, şi jucătorul din Câmpulung Moldovenesc, Carlo Piticaru, locul 7 în ierarhia naţională U12, cu 6.393 puncte, legitimat la AS Club Sportiv Tenis Nord Bucovina, vor face parte din lotul Under-13, alături de alţi 6 sportivi (Andrei Radu, Lucas Miloş, David Cercel, Patrick Bolduţ, Tudor Preda, Darius Dorin), la care se adaugă alţi trei jucători în observare.

Elev al Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, David Arcip a început tenisul la vârsta de 7 ani, în cadrul secţiei de tenis ACS „Nada Florilor” Fălticeni, apoi, la Braşov, alături de antrenorul său Ferry Lechner a cunoscut succesul internaţional.

Anul 2022 a fost unul fructuos pentru activitatea sportivă a fălticeneanului David Arcip. A fost prezent la 7 turnee internaţionale de unde s-a întors cu titluri importante de campion (în proba de dublu în Bulgaria) şi vicecampion (în proba de dublu în Irlanda şi Croaţia ) şi clasarea pe primele locuri la turneele cu participare mondială de la Kufstein-Austria şi Nice-Franţa. În  total, în turneele internaţionale „Tennis Europe” David  Arcip a avut, doar în acest an, 30 de victorii în 42 de jocuri disputate, atât la simplu, cât şi la dublu.

Pe plan naţional, David a avut prestaţii foarte bune în Circuitul Naţional FRT Categoria A – Under-12, care s-au concretizat prin obţinerea locului 1 la toate participările, iar debutul la categoria U14, deşi are doar 12 ani, i-a adus din două participări, un loc 3 şi un loc 1.

„Convocarea la selecţia naţională U13 a fost o onoare care s-a concretizat în confirmarea lui David în lotul României de 13 ani, având în vedere ca el are 12 ani şi face parte din lotul României U12. Suntem extrem de mulţumiţi de activitatea micului campion din Fălticeni, care se pregăteşte pentru participarea la un nou concurs U14 desfăşurat la Bucureşti, în perioada 27-30 noiembrie 2022. În luna decembrie, David Arcip a fost invitat la Gala celebrităţilor din judeţul Braşov, acolo unde este legitimat, pentru a fi premiat pentru un an plin de realizări notabile.

Pentru a intra în Lotul României U13, David a fost susţinut de o echipă puternică şi închegată. Felicitări antrenorului Ferry Lechner, mulţumim celor care l-au ajutat în pregătire, Ciprian Onufrei şi Iulian Bouariu, mulţumim sponsorilor şi Şcolii Gimnaziale «Mihail Sadoveanu» din Fălticeni. Doar împreună reuşim!”, ne-a transmis Ramona Arcip, mama micului campion.

Pentru anul 2023, micuţul sportiv din Fălticeni şi-a propus ascensiunea în top 10 la categoria U14, unde a debutat în luna septembrie prin participarea la Turneul FRT „Cupa Orhideea”, turneu pe care l-a şi câştigat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: