Municipiul Suceava

Proiect de 40 de milioane de euro pentru reabilitarea reţelelor şi punctelor termice

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, vineri, că a discutat cu reprezentanţii Bioenergy despre asigurarea încălzirii în sistem centralizat în această iarnă, dar şi despre depunerea unui proiect de 40.000.000 euro pentru reabilitarea reţelelor şi punctelor termice.

Ion Lungu a spus că Guvernul României a aprobat, joi, un program de sprijin pentru unităţile teritorial-administrative unde funcţionează sisteme de alimentare centralizată cu energie termică pe bază de cărbune, păcură sau biomasă, prin care Ministerul Dezvoltării va deconta 50% din suma facturată (inclusiv TVA) pentru achiziţia de biomasă în cazul Sucevei, realizată în perioada octombrie 2022 – martie 2023 de producătorul de energie termică.

„Aşa cum se ştie, în Suceava avem cel mai mic preţ de producţie a gigacaloriei din ţară, cel mai mic preţ a gigacaloriei la gardul centralei, iar cetăţenii plătesc cel mai mic preţ la încălzire din ţară în sistem centralizat, respectiv 240 lei pe gigacalorie” a spus Lungu.

Primarul a adăugat că joi a avut o întâlnire, la sediul primăriei, cu acţionarii austrieci şi conducătorii celor două societăţi SC Bioenergy şi SC Thermonet Suceava, în cadrul căreia s-a discutat despre funcţionarea în această iarnă având ca ţintă funcţionarea exclusiv pe biomasă fără a se consuma nici un metru cub de gaz metan.

„Totodată am stabilit ca în luna martie să depunem primul proiect pe fonduri europene în valoare de 40.000.000 euro pentru reabilitarea reţelelor şi punctelor termice, pe Programul-cheie 5 «Cogenerare de înaltă eficienţă şi modernizarea reţelelor de termoficare», gestionat de Ministerul Energiei. Avem toate şansele să avem un sistem performant de încălzire în oraşul nostru” a mai spus Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: