Asociaţia de Transport Metropolitan Suceava va prelua traseele judeţene de transport public din cele opt localităţi limitrofe municipiului reşedinţă de judeţ

Consiliul Local Suceava urmează să aprobe alocarea a 30.000 de lei în vederea operaţionalizării Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Transport Metropolitan Suceava, pentru ca aceasta să preia, de la începutul anului viitor, traseele judeţene de transport public în localităţile limitrofe municipiului Suceava.

Potrivit raportului semnat de primarul Ion Lungu la proiectul de hotărâre iniţiat în acest sens, ca urmare a faptului că programul de transport public judeţean de persoane este valabil valabil până la data de 31  decembrie 2022, iar durata următorului program este de 6 ani, termen care se suprapune cu calendarul activităţilor desfăşurate de Asociaţia de Dezvoltare lntercomunitara Transport Metropolitan Suceava, apare necesitatea preluării de către asociaţie a traseelor aferente celor opt localităţi membre componente: oraşul Salcea, comunele Adâncata, Bosanci, lpoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuţi şi Şcheia.

„Pentru această preluare este necesară operaţionalizarea ADI Transport Metropolitan Suceava prin autorizarea la ANR SC ca autoritate de autorizare, angajarea de personal corespunzator la compartimentul Autoritate de autorizare şi monitorizare” se mai arată în referat.

Transportul public în zona metropolitană Suceava ar urma să fie asigurat de 75 de autobuze electrice care vor fi achiziţionate prin  două programe europene, respectiv PNRR şi POR.

Proiectul de transport metropolitan în Suceava ce urmează să fie finanţat prin PNRR a fost depus de Primăria Suceava în luna mai. Astfel, prin acest proiect, 18 autobuze electrice şi 32 de microbuze electrice vor fi achiziţionate pentru municipiul Suceava, oraşul Salcea şi pentru comunele Adâncata, Bosanci, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuţi, Şcheia. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI