Canotaj, Campionatele Mondiale

Suceveanca Ancuţa Bodnar, în tandem victorios cu Simona Radeş, a câştigat a treia medalie mondială de aur pentru România

foto: Facebook

> Medalia este cel mai frumos cadou pentru Ancuţa Bodnar, care ieri şi-a aniversat ziua de naştere

 România a câştigat, ieri, a treia medalie de aur la Campionatele Mondiale de la Racice. De această dată, câştigată de Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar în proba de dublu vâsle feminin (W2x).

Campioane olimpice la Tokyo 2020, duble campioane europene în 2022, atât la dublu rame feminin (W2-), cât şi la 8+1 feminin (W8+), Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au dominat cursa din finala de ieri, pe care au încheiat-o cu un timp de 06:47:77, înaintea echipajelor din Olanda şi Irlanda.

„Cel mai frumos cadou pentru Ancuţa Bodnar, care astăzi îşi aniversează ziua de naştere. La mulţi ani!”, a anunţat Federaţia Română de Canotaj.

Sucevenii au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere

Echipajul alcătuit din sportivii suceveni Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan a cucerit medaliile de aur în proba masculină de dublu rame, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice (Cehia).

Cozmiuc şi Bejan au fost cronometraţi cu timpul de 06 min. 28 sec. 06/100, devansând echipajele din Spania (Jaime Canalejo Pazos, Javier Garcia Ordonez), 06 min. 29 sec. 27/100, şi Marea Britanie (Oliver Wynne-Griffith, Thomas George), 06 min. 30 sec. 86/100.

Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan sunt şi campioni europeni în această probă, în care Cozmiuc este vicecampion olimpic (alături de Ciprian Tudosă, tot sucevean).

Aceasta este a doua medalie obţinută de România la Racice, după aurul câştigat vineri de Ionela Cozmiuc, din Câmpulung Moldovenesc, soţia lui Marius, în proba de simplu vâsle feminin, categoria uşoară.

Precedenta ediţie a Mondialelor de canotaj a avut loc în 2019, la Ottensheim (Austria), iar România a cucerit două medalii de argint, la patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari) şi dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar, Simona Radiş).

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI