Încălzire cu pompe de căldură apă-sol şi cu panouri fotovoltaice a viitoarei săli polivalente a Sucevei

> Schimbarea soluţiei a fost agreată la Bucureşti, unde primarul Ion Lungu a discutat inclusiv despre achiziţionarea de la Hidroelectrica a energiei electrice necesare firmei de transport călători TPL

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava a avut, vineri, în Bucureşti, o întrevedere cu conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), reprezentanţii constructorului Mis Grup Bistriţa, cât şi cu proiectantul general, actori implicaţi în ridicarea viitoarei săli polivalente.

Conform edilului-şef, cu acest prilej a fost analizată schimbarea soluţiei de încălzire cu gaze naturale a obiectivului de investiţii în cauză cu una pe pompe de căldură şi cu panouri fotovoltaice. Lungu spune că s-a optat pentru aceasta din urmă variantă cu toate că, faţă de cea clasică, de încălzire cu gaz metan, costurile de investiţii cu noua soluţie sunt duble.

„S-a căzut de acord, în principiu, cu soluţia propusă, cea de încălzire pe pompe de căldură apă-sol şi panouri fotovoltaice. Urmează să fie făcute modificări care vor fi prinse în proiectul tehnic şi în devizul general. Este o modificare esenţială privind costurile legate de încălzirea viitoarei săli polivalente” precizează edilul-şef.

Ion Lungu a purtat discuţii şi la Hidroelectrica, în legătură cu solicitarea firmei de Transport Public Local (TPL) Suceava, referitoare la achiziţionarea de energie electrică de la acest furnizor.

De asemenea, în Bucureşti, primarul Sucevei a trecut pe la Direcţia termoficare a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, la care s-a pus pe tapet alocarea, în acest an, a 8,24 de milioane de pentru lucrări de reabilitare termică. Conform primarului, suma este prinsă în bugetul MLDPA, urmând a fi repartizată municipiului Suceava.

La Ministerul Economiei, şeful municipalităţii a discutat despre posibilitatea de extindere a reţelei de alimentare cu gaze naturale în cartierul Europa, în timp ce, la Ministerul Finanţelor au fost abordate aspecte vizând ultimele trageri din creditul de trezorerie angajat în 2021 de Primăria Suceava, pentru finanţarea investiţiilor din surse proprii.

„Am convingerea că în perioada următoare subiectele discutate la Bucureşti îşi vor găsi rezolvarea” susţine Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI