Fostul primar de Câmpulung Moldovenesc Gabriel Constantin Şerban, achitat în dosarul în care era acuzat de complicitate la fraudarea fondurilor UE

Fostul primar al municipiului Câmpulung Moldovenesc Gabriel Constantin Şerban a fost achitat, joi, de Tribunalul Suceava, în dosarul în care era acuzat de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

Reamintim că, în noiembrie 2017, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Crescătorilor de Taurine Piatra Şoimului din municipiul Câmpulung Moldovenesc, Ioan Piticari, a fost trimis în judecată de DNA Suceava pentru că ar fi obţinut ilegal subvenţii pe suprafaţă în valoare de 1,1 milioane de lei. În dosar au fost trimişi în judecată, pentru complicitate, un funcţionar APIA, Nicoleta Cheler, şi fostul primar din Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Şerban.

Instanţa a decis, joi, achitarea lui Gabriel Şerban pentru că „fapta nu există” şi a Nicoletei Cheler tot „pentru că fapta nu există”, totodată ridicarea sechestrului pe bunurile acestora.

În cazul lui Piticiari şi al asociaţiei pe care o conducea, Tribunalul Suceava a dispus încetarea procesului penal având în vedere deciziile Curţii Constituţionale nr. 297/2018 şi nr. 358/2022 referitoare la art. 155 alin. 1 Cod penal, dar a menţinut măsurile asiguratorii asupra bunurilor sale.

Totodată, instanţa a dispus ca Piticari şi Asociaţia Producătorilor şi Crescătorilor de Taurine Piatra Şoimului din municipiul Câmpulung Moldovenesc să achite prejudiciul de circa 1,1 milioane de lei către APIA, cu aplicarea accesoriilor fiscale calculate potrivit OUG nr. 66/2011 şi OUG nr. 3/2015 până la data plăţii efective.

Decizia Tribunalului Suceava poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: