Municipiul Suceava

Primarul Ion Lungu a deschis noul an şcolar la 13 unităţi de învăţământ

> „Am invitat toate şcolile să se implice, împreună cu municipalitatea, în promovarea, proiectelor de digitalizare” a declarat şeful municipalităţii, menţionând că acestea fac obiectul unor proiecte de 20 de milioane de euro

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a luat parte, luni, la ceremoniile de început de an şcolar 2022-2023 la un număr impresionat de unităţi de învăţământ preuniversitar din reşedinţa de judeţ.

„Educaţia a fost şi va rămâne un domeniu de interes major pentru municipalitate, de aceea am participat la deschiderea anului şcolar la 13 unităţi de învăţământ” a subliniat şeful administrativului local.

Astfel, Lungu a fost invitat şi s-a întâlnit cu cadrele didactice, elevii, preşcolarii, precum şi cu părinţi ai acestora de la Şcoala Generală nr. 11 Burdujeni; Şcoala Generală nr. 6, Burdujeni-sat; Şcoala Generală nr. 7, Iţcani; Colegiul Naţional „Petru Rareş”; Şcoala Generală nr. 3, de pe strada Mărăşeşti; Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”; Liceul Teoretic Filadelfia; Liceul Natanael; Liceul cu Program Sportiv; Seminarul Teologic; Grădiniţa cu Program Normal „Obcini” şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Gulliver”.

Tot luni a fost inaugurată, după extindere şi modernizare, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 de pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea.

La fiecare dintre aceste unităţi de învăţământ, edilul-şef a transmis mesajul municipalităţii. Astfel, potrivit primarului, la această dată, în domeniul educaţiei sunt în curs de derulare proiecte în valoare de 20 de milioane de euro, ele vizând creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice, corpuri de clădiri noi, construire de grădiniţe şi de creşe noi, desfăşurându-se inclusiv lucrări de reparaţii şi dotări la/în şcoli.

„Am invitat toate şcolile să se implice, împreună cu municipalitatea, în promovarea proiectelor de digitalizare, unde sunt disponibile pe fonduri europene sume importante de bani, astfel încât să transformăm şcolile din oraşul nostru în şcoli inteligente” a declarat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI