Potrivit edilului-şef Ion Lungu

Primăria suceveană va depune la finanţare prin PNRR 100 de insule ecologice supraterane

> Ele vor fi formate din 5 containere staţionare şi două centre de colectare prin aport voluntar

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat, vineri, la Cluj-Napoca, la întâlnirea Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR).

La întâlnire au participat în calitate de invitaţi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene domnul Marcel Boloş, secretarul de stat de la acelaşi minister Ovidiu Câmpan, precum şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Tancsoz Barna.

Edilul-şef a arătat că s-au discutat cu acest prilej probleme legate de componentele PNRR gestionate de Ministerul Mediului, cum ar fi managementul apei, păduri şi protecţia biodiversităţii şi managementul deşeurilor.

De asemenea, s-a discutat despre ordinul de ministru privind casarea maşinilor mai vechi de 15 ani, în care s-a propus modificarea contribuţiei la finanţare 80% –  Agenţia Fondului de Mediu, respectiv 2.400 lei şi autorităţile locale 20%, respectiv 600 lei, fără ca primăriile să fie obligate să achite în primă fază toată suma, cum este prevăzut în proiectul de ordin de ministru.

„Un lucru foarte important a fost vizitarea expoziţiei de ecoinsule digitalizate. Primăria suceveană va depune la finanţare pe PNRR 100 de insule ecologice supraterane, formate din 5 containere staţionare şi două centre de colectare prin aport voluntar (CAV)” a transmis Lungu.

El a menţionat că a discutat cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, despre aprobarea Codului fondurilor europene, despre sesiunea de toamnă pentru depunerea proiectelor de eficienţă energetică privind reabilitarea clădirilor rezidenţiale şi publice.

„Un lucru pe care l-am ridicat şi a necesitat multe discuţii a fost legat de finanţarea realizării de parcări supraterane şi subterane pe exerciţiul financiar european pentru perioada 2021-2027. S-a concluzionat că pot fi promovate, pe axa de Mobilitate urbană corelat cu Regenerarea urbană; 15% din valoarea proiectelor pot fi folosite pentru parcări supraterane sau subterane” a precizat primarul.

El consideră că au fost discuţii foarte utile pentru finanţarea proiectelor pe fonduri europene (PNRR, POR, PODD). Participanţii au stabilit să rămână în contact, să se întâlnească lunar cu reprezentanţii acestor ministere, pentru realizarea ghidurilor solicitantului şi clarificarea altor probleme care apar în implementarea proiectelor care se vor ivi la finanţare, în mod special pe fonduri europene. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: