„Teatru la Cetate” aduce la Suceava nume mari ale scenei româneşti

> Este vorba despre Maia Morgenstern, Adriana Trandafir şi Lari Georgescu

Muzeul Naţional al Bucovinei organizează în zilele de 26, 27 şi 28 august a.c. trei seri „de teatru autentic”, ce vor avea loc la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Evenimentul „Teatru la Cetate” aduce la Suceava nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Adriana Trandafir, Lari Georgescu.

Invitate sunt, cu două spectacole, şi Teatrul pentru copii şi tineret „Vasilache”, Botoşani, respectiv Teatrul „Matei Vişniec” Suceava.

„Vor fi spectacole cu cinci piese de excepţie” ne-am anunţat organizatorii.

Potrivit programului, în ziua de 26 august, de la ora 19, Adriana Trandafir şi George Hodor vor evolua în spectacolul „Pasărea Măiastră – Maria Tănase”, regia George Bănică. În ziua de 27 august, de la ora 17, Teatrul pentru copii şi tineret „Vasilache”, Botoşani, va prezenta spectacolul „Mioriţa”, adaptare după V. Alecsandri, regia artistică Silvia Răileanu, iar de la ora 19, în spectacolul Teatrului Dramaturgilor Români, Bucureşti, Maia Morgenstern va juca în „Nu sunt eu”, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză. În ziua de 28 august, de la ora 17, Teatrul „Matei Vişniec” Suceava va prezenta spectacolul „Tragicomedia lui Don Cristobal şi a Rositei” de Federico Garcia Lorca, în regia lui Zalan Zakarias. De la ora 19, în program este Teatrul Dramaturgilor Români, Bucureşti, cu Lari Giorgescu în spectacolul „Jungla TeVe”, de Gigi Căciuleanu.

Bilete: 4 lei elevi/studenţi, 8 lei/pensionari, 16 lei/adulţi. (A.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI