Ipoteşti, prima comună din judeţ unde locuitorii sunt rugaţi să consume apă cu măsură

Pe fondul secetei, în mai multe localităţi din ţară furnizarea apei potabile a fost raţionalizată.

În judeţul Suceava nu pare să fie încă o problemă asigurarea apei potabile, dar deja apar semnale în vederea unui consum moderat.

Astfel, liderul consilierilor PMP din Consiliul Local Ipoteşti, Gabriel Ţabrea, a făcut un apel către locuitori să consume apa potabilă cu cumpătare.

„Suntem o comunitate şi trebuie să fim alături unii de ceilalţi pentru a putea merge mai departe! Ştim că în această perioadă au fost şi vor mai fi zile foarte călduroase şi fără ploaie! Ştim totodată că fiecare familie vrea să folosească apa pentru a-şi uda grădina cu straturi sau gazonul. Totodată ştim că au fost şi probabil vor mai fi după-amiezi şi seri în care multe familii din comună vor rămâne fără apă potabilă” arată abrea într-un mesaj public.

El i-a rugat pe locuitori să fie cumpătaţi în ceea ce priveşte consumul de apă.

„Îi rog din suflet pe toţi locuitorii comunei să fie mai cumpătaţi în consumul de apă în perioada în care nu plouă! Haideţi să fim o comunitate unită şi să ne pese şi de cei de lângă noi! Majoritatea vin după-amiaza de la serviciu, au nevoie de apă pentru mâncare, pentru baie, pentru copii… Dacă noi nu ne ajutăm între noi, nimeni nu ne va ajuta!” a transmis Gabriel Ţabrea.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunţat, miercuri, că va trebui ca unele administraţii locale să impună restricţii la utilizarea apei potabile, el considerând că este o mare risipă ca cetăţenii să ude grădinile cu apă potabilă, „chiar dacă ne pare rău pentru roşii”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: