Ministrul Daniel Cadariu a discutat cu operatorii aerieni situaţia crizei transportului aerian internaţional

> Doar printr-un dialog onest putem înţelege cu adevărat dificultăţile pe care le întâmpină toţi factorii implicaţi, consideră ministrul

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a participat marţi, 19 iulie a.c, alături de conducerea Ministerului Transportului şi Infrastructurii (MTI) şi cea a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), la o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi ai unor companii aeriene care operează în România, pe tema crizei transportului aerian internaţional.

„Păstrarea unei comunicări deschise a tuturor problemelor, între partenerii din turism şi autorităţile publice, reprezintă singura şansă ca acestă criză a zborurilor internaţionale să fie ameliorată! Subliniez că doar printr-un dialog onest putem înţelege cu adevărat dificultăţile pe care le întâmpină toţi factorii implicaţi, respectiv agenţiile de turism, touroperatorii şi companiile aeriene, şi cel mai important, în acest fel putem defini soluţii eficiente, care să ne permită protejarea turiştilor” a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Aflăm că la masa discuţiilor au fost analizate situaţii punctuale de întârziere, reprogramare sau anulare a unor zboruri internaţionale, care au afectat buna desfăşurare a pachetelor de servicii turistice, organizate pentru acest sezon de către agenţiile de turism autohtone. Principalul motiv care a determinat contextul de criză, la nivel modial, este lipsa resursei umane din cadrul companiilor aeriene.

Printre soluţiile discutate pe durata şedinţei se remarcă revizuirea programelor de zbor şi transmiterea acestora către touroperatori, precum şi asigurarea unei mai bune comunicări cu turiştii din partea companiilor aeriene.

Totodată, a fost evidenţiată importanţa respectării prevederilor europene în vigoare pentru compensarea călătorilor păgubiţi de întârzierea zborurilor sau anularea acestora, precum acordarea, în aceste cazuri, a unor condiţii de natură materială.

Într-un comunicat se arată că invitaţii prezenţi la întâlnire au apreciat iniţiativa Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, precum şi dialogul deschis. Din partea ANPC au fost prezenţi Horia Constantinescu, preşedinte, şi Paul Anghel, director general. MTI a fost reprezentat de Mihai Ionescu, director. Din partea companiilor aeriene au participat reprezentanţi ai TAROM, Blue Air şi Wizz Air. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: