După ce un membru al comisiei a distribuit pe WhatsApp subiectele la proba de limba română din cadrul evaluării naţionale

Comisia de examinare de la Şcoala „Teodor Balan” din Gura Humorului a fost modificată

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava a anunţat, miercuri, că a decis modificarea componenţei comisiei de examinare de la Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” din Gura Humorului după ce un membru al acesteia a distribuit pe un grup de WhatsApp subiectele probei la limba română din cadrul evaluării naţionale.

Potrivit ISJ Suceava, în cazul de încălcare a secretului de serviciu în exercitarea atribuţiilor comisiei din centrul de examen de la Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului, Comisia Judeţeană a Examenului de Evaluare Naţională 2022 Suceava a demarat o investigaţie la acest centru de examen, pentru a cerceta modul de organizare şi desfăşurare a primei probe scrise din cadrul examenului de evaluare naţională.

„În urma verificării documentelor comisiei şi pe baza notelor explicative solicitate membrilor comisiei din şcoală, s-a constatat încălcarea prevederilor metodologiei de examen de către un membru al comisiei (persoana de contact) în ceea ce priveşte angajamentul de confidenţialitate privind subiectul de examen, aceasta recunoscându-şi fapta” s-a transmis printr-un comunicat.

Totodată, ISJ Suceava arată că, fiind un examen în curs de desfăşurare, la propunerea comisiei judeţene, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava a luat o primă măsură, aceea de schimbare a componenţei comisiei de examen de la Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului.

Alte sancţiuni, conform prevederilor metodologiei, urmează să fie luate după finalizarea cercetărilor.

În paralel, comisia judeţeană sprijină organele de anchetă abilitate, oferind toate informaţiile necesare anchetei, mai arată ISJ Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI