Românii nu se grăbesc să fie rezervişti voluntari în Armată

> Termenul de recrutare se prelungeşte

Ministerul Apărării Naţionale prelungeşte, până la data de 24 iunie, campania de recrutare pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României, transmite MApN. Au fost depuse 482 de dosare pe 871 de locuri.

În această etapă, demarată în data de 16 mai, sunt disponibile 871 de locuri pentru toate categoriile de personal (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi).

Cei interesaţi vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar la centrul militar zonal, judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul.

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcţiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor şi corespondenţa specializărilor dobândite în viaţa civilă cu armele/serviciile şi specialităţile militare.

Detalii suplimentare pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă pot fi obţinute de la centrele militare zonale, judeţene sau de sector.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

 1. Soldatul Swejk,lăsat la vatră says:

  Se înțelege,din titlul dvs.,că „românii”,cum ne place să spunem fără prea mult discernământ,nu se prea înghesuie să imbrace haina miltară a statului român… Oare de ce? Să fie ,oare,vorba despre aplicațiunea principiului strămoșesc: „la plăcinte, inainte,la război ,inapoi!”
  Însă este cazul să tăiem firul în patru și să nu mai debităm lozinci,după cum ne este năravul…
  Care plăcinte?
  De la Roma incoace,militarul a beneficiat de un tratament special,menit să procure statului un atașament nedezmințit al soldatuluii față de statul pe care il apără…Să-l scutească de grija trebilor domestice cotidiene,să nu fie in situația (ca inainte de 1989) să stea la coadă,in uniformă,la un kil de salam sau la o butelie,sau ca in ziua de astăzi,să lungească solda de la o lună la alta,în așteptarea CAR-ului țigănesc,pus la cale la una mică… Soldatul roman primea,la liberare,un peculiu,adică un teren de pe care să se întrețină el și familia sa,soldatul modern,fie el ofițer sau simplu răcan cu contract,primește,în vorbe,un salariu motivant (uitați-vă dacă nu trece pe deasupra dvs.,chiar acuma,porcul,in zbor…) apoi o pensie decentă…De ce?
  Pentru că soldatul nu își vinde forța de muncă,ca in alte domenii,soldatul își vinde chiar viața,prin contract,depune un jurământ și trece,pentru tot restul vieții sale,sub regimul privațiunilor serviciului militar… Iar soldatul își dă viața o singură dată sau ,câte puțin,in fiecare zi…Recrutorii,papagalii sitemului militar,de la ministru în jos,îi prezintă candidatului o variantă soft,că,adică,vezi dumneata,la armata e greu,târâșuri,salturi,chestii,când românul face Paștele sau alte sărbători, militarul face pauză,doarme în bocanci,în tranșee,când vrei să pleci acasă,până la mama,părăsești garnizona și faci raport,nu pleci de capul tău! Dar noi te plătim,iți oferim compensații,iar la pensie ,o să primești o pensie militară,statul contribuie alături de tine,dacă scapi cu viață,o să crești în stima babei tale,in veci!
  Insă după un timp,același stat bicisnic vine și spune: meletarule,eu m-am răzgândit,nu-ți mai dau ce am scris in contract,că e pensie „specială”,hai,marș!
  Astfel incât,in ziua de astăzi,prin lucrarea dvs.,a iubiților noștri conducători inepți,unii chiar generali în rezervă,deși este scris într-o lege,militarii in rezervă nu mai primesc nici măcar indexarea cu rata inflației!
  Cât de motivantă poate fi,astfel,cariera militară? Razboi în izmene,ca la Oituz, sau rupți în cur,în ținuta de vară,ca la Cotul Donului? Să vă faceți dvs.,domnule Dâncu,că la dvs. este sediul materiei,musteața dumneavostră vag acoperită ,în luciul cizmelor pe care vi le banuim?
  Atunci când vă ajunge apa la cur,focul la unghii și rușii la frontieră,vă aduceți aminte de noi și ne promiteți…
  Cum o să se ducă tinerii voluntari la o oaste care iși bate joc de ei și când ei câstigă mai bine la cules căpșuni în Spania sau hasmațujki in Germania,cu contract de muncă și cotizație la pensie? A murit cineva din prea multe căpșuni îngurgitate fraudulos?

 2. Soldatul Sjwek,lăsat la vatră... says:

  P.S.
  Nu numai avioanele noastre sunt second hand,dacă înțelegeți….

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: