Direcţia Antifraudă Suceava este a doua pe ţară la amenzile date în primele 5 luni ale anului

Direcţia Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava se situează pe poziţia a doua în clasamentul celor mai mari amenzi totale date de inspectorii antifraudă fiscală în intervalul 1 ianuarie – 31 mai 2022. Aceasta potrivit unui raport la Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în care se arată că inspectorii DRAF Suceava au aplicat amenzi totale de peste 6,21 de milioane de lei, pe primul loc fiind lucrătorii DRAF Constanţa, cu amenzi însumând peste 16,77 de milioane de lei. După Suceava se înscriu, în ordine descrescătoare, DRAF Oradea – 5,98 de milioane de lei amenzi totale; DRAF Sibiu, cu 5,22 de milioane de lei; DRAF Alexandria şi DRAF Bucureşti, cu câte 5,08 milioane de lei; DRAF Târgu Jiu – 3,61 de milioane de lei; DRAF Deva, cu 1,05 milioane de lei.

În schimb, DRAF Suceava se află pe locul întâi al implicaţiilor fiscale estimate, respectiv de 56,92 de milioane de lei. Aceasta urmată este de instituţiile omoloage din Bucureşti – 48,69 de milioane de lei; Oradea – 43,21 de milioane de lei; Constanţa –33,90 de milioane de lei, Deva – 16 milioane de lei, Sibiu – 13,17 de milioane de lei, Alexandria – 13,98 de milioane de lei şi Târgu Jiu – 5,63 de milioane de lei.

La nivel naţional, acţiunile de control antifraudă au vizat 12.101 de contribuabili, fiind estimate implicaţii fiscale de 314,385 de milioane de lei, reprezentând TVA, impozite, contribuţii sociale şi de sănătate, alte impozite.

Inspectorii antifraudă au aplicat sancţiuni contravenţionale (amenzi şi confiscări) care au totalizat 364,122 de milioane de lei.

„Unul dintre obiectivele majore ale ANAF este combaterea evaziunii fiscale, un flagel al economiei care păgubeşte bugetul general consolidat de resursele necesare bunei desfăşurări a activității statului. În acest sens, Agenţia desfăşoară acţiuni de control menite să îndrepte sau să sancţioneze neregulile comise de contribuabili, îmbunătăţind astfel gradul de colectare” se arată în raportul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Suceava are în raza de competenţă judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Bacău.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI