Vicovu de Sus

Şoferul unui autoturism plin cu ţigări de contrabandă a fost reţinut, după o urmărire în trafic, la Vicovu de Sus

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Suceava au descoperit şi confiscat, dintr-un autoturism oprit în trafic, aproximativ 5.000 pachete de ţigări de provenienţă duty free, în valoare de peste 56.000 lei. Şoferul maşinii a fost reţinut, după o urmărire în trafic pe raza localităţii Vicovu de Sus.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Suceava, miercuri, la ora 7:35, pe raza localităţii Vicovu de Jos, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic şi efectuarea unui control asupra unui autoturism marca Ford, înmatriculat în România.

Conducătorul auto nu a oprit vehiculul, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia. La scurt timp, poliţiştii de frontieră au reuşit indisponibilizarea mijlocului de transport şi reţinerea şoferului. Totodată, au fost observate în interiorul maşinii mai multe colete cu ţigări.

În acest caz s-a luat măsura conducerii autoturismului cu ţigări împreună cu şoferul, cetăţean român, în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, la sediul Serviciului Teritorial al PF Suceava, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor din mijlocul de transport, a rezultat 4.840 de pachete de ţigări de provenienţă duty free, în valoare de 56.628 lei.

Autoturismul, în valoare de 7.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În acest caz poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii „deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete”, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI