Densitate mare a proiectelor de turism de agrement în municipiul Suceava

> „Nu este un moft, o întrecere cu cineva, nici cu Botoşani, cu Gura Humorului, nici cu Fălticeni” spune primarul Ion Lungu > Licitaţia pentru întocmirea documentaţiei viitorului aqua park se ţine pe 15 iunie, obiectivul urmând se întinde pe 3,5 ha

 Primăria Municipiului Suceava a lansat procedurile pentru construirea unui aqua park, „un proiect important şi destul de complex”, după cum arată primarul Ion Lungu.

„A fost scoasă la licitaţie documentaţia şi o pregătim pentru fonduri europene. Sigur, aparent, este o sumă destul de mare, dar este o lucrare complexă” a spus şeful administrativului local sucevean.

Procedurile includ mai multe etape, printre care întocmirea studiului de fezabilitate, realizarea proiectului tehnic, întocmirea caietului de sarcini, achiziţionarea asistenţei tehnice, întocmirea documentaţiei şi depunerea proiectului pe fonduri europene.

Licitaţia este programată pentru 15 iunie, obiectivul urmând a se materializa pe o suprafaţă de 3,5 ha, la ieşirea din municipiul Suceava spre Fălticeni, acolo unde va fi construit şi viitorul complex sportiv.

Valoarea investiţiei este apreciată la 2,9 milioane de lei, constând în două ansambluri. În primul rând, este vorba despre o clădire principală cu bazine şi piscine acoperite, tobogane pe categorii de vârstă, grupuri sanitare, spaţii comerciale, birouri, spaţii administrative, vestiare şi case de bilete. Partea în aer liber cuprinde jacuzzi cu valuri, tobogane, plajă, bază de observare, post salvamar, cabine de duşuri, grupuri sanitare, spaţii tehnice şi locuri de parcare. „Fiind una proiect complex, de aceea ne-am inspirat de la alte oraşe care au făcut asemenea aqua park-uri, să fie un sigur consultant, ca să aibă continuitate, aceeaşi strategie. Sper ca să se prezinte ofertanţi cât mai mulţi, să se adjudece licitaţia, să pregătim documentaţia pentru depunere pe fonduri europene. Nu este un moft, o întrecere cu cineva, nici cu Botoşani, cu Gura Humorului, nici cu Fălticeni. Mi se pare corect şi normal ca tinerii din municipiul Suceava, în primul rând, să aibă posibilitatea de face baie pe timp de iarnă, în spaţii acoperite şi, de ce nu?, proiectul să se plieze şi pe strategia de turism, pentru a da o densitate cât mai mare a proiectelor noi de agrement din municipiul Suceava” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: