Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, invitat la Expoziţia Mondială din Dubai

> Niculai Barbă: Judeţul Suceava a fost selectat să reprezinte România în cadrul expoziţiei şi să prezinte pe viu lumii întregi tradiţiile şi obiceiurile, tot ce este original, dar şi oferta turistică şi economică

Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava a fost invitat să prezinte micro-spectacole muzical-coregrafice de datini şi obiceiuri, cât şi reprezentaţii folclorice de sine stătătoare, în cadrul Pavilionului României şi pe scenele din cadrul Expo 2020 Dubai.

România participă cu un pavilion naţional la Expoziţia mondială 2020 „Connecting Minds, Creating the Future” din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Tema Expoziţiei 2020 Dubai exprimă o nevoie globală de colaborare şi reprezintă conectarea minţilor din aproximativ 200 de ţări din întreaga lume în vederea creării unui viitor mai bun pentru întreaga omenire.

Consiliul Judeţean Suceava urmează să aprobe, potrivit unui proiect de hotărâre iniţiat de Gheorghe Flutur, în şedinţa din această săptămână, deplasarea în Dubai, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, a Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din cadrul Centrului Cultural „Bucovina”.

Prin intermediul evenimentelor artistice, la Expo 2020 Dubai se vor promova potenţialul turistic, tradiţiile, cultura şi imaginea României pe plan internaţional.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate spectacole muzical-coregrafice, repertoriul instrumental din zona Bucovinei, diverse montări coregrafice din zonele folclorice ale judeţului Suceava şi importante piese de tezaur vestimentar ale costumului popular românesc.

Delegaţia care va participa la Expo 2020 Dubai va fi compusă din 25 de persoane, respectiv vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava care coordonează activitatea Centrului Cultural „Bucovina”, Niculai Barbă, alături de artişti profesionişti din cadrul Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” al Centrului Cultural „Bucovina” (24 de persoane).

„Putem spune că vorbim despre încă un succes al Bucovinei, pentru că judeţul Suceava fost selectat să reprezinte România la Expoziţia Mondială din Dubai. Acolo, artiştii suceveni vor prezenta pe viu lumii întregi tradiţiile şi obiceiurile, tot ce este original. De asemenea, ne pregătim să participăm la evenimente organizate în această perioadă pentru a prezenta oferta turistică şi economică a judeţului” a declarat vicepreşedintele CJ Niculai Barbă.

El a menţionat că Ansamblul „Ciprian Porumbescu” va prezenta şi un spectacol special în data de 1 martie, când este programată Ziua României la Expo Dubai.

Fondurile pentru cheltuielile legate de prezenţa delegaţiei sucevene la Dubai sunt suportate de organizator, respectiv Ministerul Afacerilor Externe. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI