Premieră la Spitalul Judeţean Suceava

A fost implantată prima proteză totală de şold cu dublă mobilitate

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, dr. Alexandru Calancea, a anunţat, vineri, că joi, 27 ianuarie, la unitatea spitalicească pe care o conduce a avut loc o nouă premieră în ortopedia suceveană. El a spus că a fost realizată implantarea unei proteze totale de şold cu dublă mobilitate.

„Acest tip de implant utilizat pentru tratamentul coxartrozei asigură o stabilitate articulară mai mare, permiţând postoperator reluarea unui stil de viaţă cât mai apropiat de normal” a precizat Calancea.

 Managerul SJU Suceava a subliniat că, în cazul pacientului operat joi, acesta îşi va putea relua o parte din activităţile sportive recreaţionale.

„Displaziile articulare ale şoldului sau tulburările de mobilitate ale coloanei vertebrale lombare ce însoţesc coxartroza reprezintă, de asemenea, indicaţii pentru utilizarea acestei proteze” a menţionat sursa citată.

Astfel, prin utilizarea protezei cu dublă mobilitate, se lărgesc posibilităţile de tratare a coxartrozei în cadrul secţiei de ortopedie chiar şi pentru cazurile dificile.

„Aceasta este o preocupare permanentă a ortopediei sucevene. Conducerea secţiei şi a spitalului îşi exprimă încrederea că, în cel mai scurt timp, acest tip de implant va putea fi disponibil în cadrul instituţiei” se arată în comunicatul semnat de dr. Alexandru Calancea. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI