Periplu al primarului Ion Lungu la ministere

> „Au fost întâlniri utile şi sunt convins că o parte dintre problemele discutate îşi va găsi rezolvarea în perioada următoare” susţine şeful municipalităţii sucevene

În cele două zile cât a fost în Bucureşti, Ion Lungu a avut discuţii cu Virgil Popescu, ministrul Energiei. Acestea s-au axat pe proiectele de reabilitare a reţelelor de transport şi distribuire a energiei termice promovate de Primăria Suceava prin ministerul amintit. Totodată, au fost abordate probleme legate reglementarea activităţii de funcţionare pe biomasă a

societăţii comerciale Bioenergy, „în aşa fel încât biomasa să fie definită drept combustibil, să beneficieze de aceleaşi facilităţi ca în cazul combustibililor fosili”.

La Ministerul Dezvoltării, Ion Lungu a depus o nouă listă cuprinzând şapte blocuri de locuinţe care ar urma să intre în reabilitare termică începând din 2023. Acestea pe lângă cele aprobate în 2020 şi care sunt finanţate din acest an, fiind vorba, în total, de 16 blocuri cu 696 de apartamente supuse intervenţiilor de creştere a eficienţei energetice.

La Compania Naţională de Investiţii (CNI) a fost reiterată problema licitaţiilor pentru sala polivalentă şi baza sportivă de tip I (terenul de fotbal pentru antrenament) şi pentru obţinerea aprobării pentru construirea unui alt stadion de dimensiuni mari. Şeful municipalităţii spune că licitaţia pentru sala polivalentă este în procedură de finalizare, contractul pentru proiectare şi execuţia bazei sportive de tip I fiind semnat cu câştigătorul licitaţiei, respectiv cu firma Hentza Bussines din Ilfov. În ceea ce priveşte construirea noului stadion, municipiul Suceava este prins în lista-sinteză actualizată a subprogramului de complexuri sportive.

„Au fost întâlniri utile şi sunt convins că o parte dintre problemele discutate îşi va găsi rezolvarea în perioada următoare” a declarat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: