În judeţ s-a suplimentat numărul de paturi pentru copiii bolnavi de Covid

Numărul de paturi pentru patologia Covid pentru copiii infectaţi cu SARS-CoV-2 a fost majorat în spitalele din judeţul Suceava, la cererea prefectului Alexandru Moldovan.

Prefectura a anunţat că, urmare a unei solicitări a prefectului adresată Direcţiei de Sănătate Publică Suceava în cadrul sedinţei în sistem videoconferinţă a grupului tehnic de suport al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (managerii şi directorii medicali ai unităţilor spitaliceşti, CJ Suceava, DSP Suceava, ISU Suceava), desfăşurată marţi, au fost întreprinse „în regim de urgenţă” demersuri pentru suplimentarea numărului de paturi destinate asistenţei medicale a pacienţilor pediatrici cu patologie Covid-19.

 Conform centralizării realizate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, a fost actualizată situaţia privind numărul de paturi pentru copiii bolnavi de Covid.

Astfel, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava sunt 26 de paturi, dintre care 10 în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase şi 16 în cadrul Secţiei Pediatrie; cinci paturi în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal „Sfinţii Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi; trei paturi în cadrul Secţiei de Medicină Internă la Spitalul Municipal Fălticeni.

„În funcţie de evoluţia epidemiologică la nivel judeţean şi de numărul de cazuri ce necesită internare, unităţile spitaliceşti îşi vor redimensiona în mod corespunzător numărul de paturi alocat copiilor şi însoţitorilor acestora” se menţionează în comunicatul Prefecturii Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI