Fălticeni

Taxele şi impozitele se pot plăti din 4 ianuarie

După ce luni, 3 ianuarie 2022, s-au putut plăti la casieria Primăriei Municipiului Fălticeni doar taxele fără debit (taxe judiciare de timbru, taxe pentru carte de identitate etc.) şi amenzile, începând de marţi, 4 ianuarie, se încasează de la contribuabili, persoane fizice şi juridice, şi  impozitele şi taxele locale cu debit (impozite/ taxe clădiri, impozite/ taxe pe teren, impozite mijloace de transport, taxe reclamă şi publicitate etc.)

„În proporţie de 95% nu sunt modificări la taxele locale faţă de anul precedent. A fost aplicată la taxele şi impozitele locale doar indexarea cu  rata inflaţiei comunicată de Institutul Naţional de Statistică în  luna aprilie 2021. Ca de obicei, contribuabilii care îşi plătesc impozitul pe tot anul, până în luna martie inclusiv, vor beneficia din nou de reducerea de 10%” ne-a asigurat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Municipalitatea fălticeneană face un apel la contribuabili să opteze pentru plata online, ori de câte ori este posibil, beneficiile acestei modalităţi de plată fiind deosebit de importante, pe lângă faptul că simplifică mult această procedură, conduce la evitarea aglomeraţiei şi implicit la respectarea restricţiilor impuse de pandemie.

Reamintim că plata impozitelor şi taxelor poate fi efectuată şi online, prin site-ul Ghiseul.ro sau accesând site-ul Primăriei Municipiului Fălticeni, secţiunea Servicii – Impozite şi taxe. Numele de utilizator şi parola pot fi obţinute de la camera 3, Serviciul Impozite şi taxe. Fără utilizator şi parolă, taxele, impozitele, amenzile pot fi plătite după ce aţi contactat Serviciul Impozite şi Taxe Locale Fălticeni pentru a obţine sumele de plată. Plata electronică a impozitelor şi taxelor locale se face în acest caz folosind aplicaţia băncii la care aveţi cont, transferând banii în conturile deschise la Trezoreria Fălticeni sub codul fiscal 5432522, conturi publicate pe pagina  web Falticeni.ro, secţiunea Servicii – Impozite şi taxe.

Marţi, 4 ianuarie, fălticenenii au luat cu asalt ghişeele Serviciului de Taxe şi Impozite din Primăria Fălticeni ca să-şi achite impozitele pe locuinţe, terenuri şi maşini, cei mai mulţi dintre contribuabilii grăbiţi să scape de obligaţii fiind pensionari. În prima parte a zilei, oamenii au aşteptat chiar şi o oră până au ajuns să îşi plătească dările către municipalitate. Cei mai mulţi dintre cei care au venit încă din prima zi de la deschiderea ghişeelor să-şi achite dările pentru anul 2022 au spus că o fac din obişnuinţă, din teamă că nu le vor ajunge banii în perioada următoare datorită scumpirilor anunţate sau pentru că nu ştiu să utilizeze internetul pentru această procedură. Au mai fost şi multe persoane care lucrează în străinătate şi profitând de vacanţa prelungită în ţară cu câteva zile, au vrut să îşi achite obligaţiile fiscale faţă de autorităţi, aşa cum o fac şi în ţările în care locuiesc de mai mulţi ani.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI