Pesta porcină africană, confirmată la Capu Codrului

> Centrul Local de Combatere a Bolilor a interzis organizarea târgurilor de animale şi a demarat recensământul tuturor categoriilor de porci din localitate

Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Suceava s-a întrunit în ziua de 24 noiembrie, după ce în localitatea Capu Codrului, comuna Păltinoasa, a fost depistat un caz de pestă porcină africană (PPA).

Potrivit Prefecturii, membrii CLCB au adoptat prin hotărâre a Unităţii Locale de Decizie un plan de măsuri care include: > recensământul tuturor categoriilor de porci din localitatea în cauză; > campanie de informare a tuturor crescătorilor de suine cu privire la măsuri de prevenire şi combatere a PPA; > interzicerea mişcării porcilor din zonă timp de 30 de zile, cu excepţia autorizării autorităţii competente; > interzicerea organizării de târguri de animale, aglomerări de animale, expoziţii sau orice alte evenimente de asemenea natură; > activităţi specifice în scopul prevenirii şi combaterii comercializării ilegale a animalelor vii şi a produselor de origine animală; > gestionarea eficientă a câinilor fără stăpân din zona infectată; > declararea oricărui porc mistreţ mort din fondurile de vânătoare afectate.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, împreună cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean vor efectua controale în trafic pentru verificarea respectării planului de măsuri aprobat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: